Χωρίς ούτε δημοσιογραφική κάλυψη το πρώτο ημίχρονο του ΑΟΞ-Ολυμπιακός Β λόγω στάσης εργασίας από ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜ-Θ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών όπως η ΕΣΗΕΑ, κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 16.00. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ενημέρωση από την εξέλιξη στον αγωνα ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός Β αλλά και στα υπολοιπα παιχνίδια της Super League 2 τουλάχιστον για το πρώτο τους ημίχρονο, καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη η στάση εργασίας. Δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για εξαίρεση μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι θα έχει κάλυψη αγωνα και η ΕΡΤ3 και φυσικά η ΕΡΑ Σπορ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας. Οι μόνοι που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ενωσεων Συντακτών εξαιρούνται από την στάση εργασίας είναι «οι συνάδελφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ των αγωνιστικών συγκεντρώσεων».

Οι δημοσιογράφοι, θύματα και οι ίδιοι των υπερβολικών αυξήσεων που ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, συναισθάνονται την ανάγκη να υπάρξει παρεμβατικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τους εργαζόμενους και θα αυξήσει τα χαμηλά εισοδήματα στη χώρα. «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους τα μέτρα στήριξης του Τύπου και να ολοκληρώσει το συντομότερο τη διαδικασία υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα δημόσια ΜΜΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.