Κυπελλούχος Ελλάδος με MVP τον Ραφαήλ Κουμεντάκη ο ΠΑΟΚ! Επικράτησε με 3-0 του Φοίνικα Σύρου

Σε πελάγη ευτυχίας ζεί εδώ και αρκετά λεπτά ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για τρίτη συνεχή χρονιά και τέταρτη συνολικά, δια χειρός Ραφαήλ Κουμεντάκη.

Σε ενα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στα σημεία και έτσι κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με 3-0.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ έκανε δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 14-16, κάνοντας έτσι το 0-1 με 18-25. Το πιο κρίσιμο σετ για το παιχνίδι ήταν το δεύτερο, όταν οι δυο ομάδες εναλλασσόντουσαν συνεχώς στο σκορ, με τον ΠΑΟΚ τελικά να κάνει να το 0-2 με 31-33, βάζοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση. Βάσεις, οι οποίες τελικά ήταν γερές με τον ΠΑΟΚ να συνεχιζει την εξαιρετική του απόδοση και τελικά να κάνει το 0-3 με 19-25, σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Για την ομάδα του Εβρίτη προπονητή, Γιάννη Καλμαζίδη, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης MVP του τελικού, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους (6/14 επ., 5 άσσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ. – 40% άριστες). Αντίθετα, για τον Φοίνικα Σύρου, ο Ορεστιαδίτης Δημήτρης Κωνσταντινίδης πραγματοποιήσε γεμάτη εμφάνιση σε άμυνα και υποδοχή, ενώ ο Δημήτρης Τζούριτς είχε μικρό απολογισμό με 6 πόντους (3/5 επ., 3 μπλοκ).

Παρακάτω όσα ανέφερε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την κατάκτηση του τροπαίου:

«Αυτό που αξίζει είναι ένα μπράβο στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Αξίζουν πολλά μπράβο. Ο τραυματισμός έχει πολλές λύπες και λίγες χαρές και πρέπει να το απολαύσουμε.

Είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμού με τον ιό. Ήρθαμε με ψυχολογία πως είμαστε η καλύτερη ομάδα και τα καταφέραμε».