Η μυστική συνάντηση Κούγια με… Πανόπουλο στο Σαλέ των Πηγαδίων την ώρα διεξαγωγής του ΑΟΞ-ΑΕΛ και… το πρότζεκτ του Έβρου

Δεν ήταν μόνον ο Μπιλ Πάπας που βρέθηκε στην Ξάνθη την Τετάρτη. Την ίδια μέρα βρέθηκε στην πόλη και ο Αλέξης Κούγιας αλλά και ο Χρήστος Πανόπουλος, έτερον εκάτερον αν κανείς από τους δυο τους δεν βρέθηκε στο γήπεδο. Βρέθηκαν όμως λίγο πιο δίπλα, στο περίφημο Σαλέ και μάλιστα την ώρα του αγώνα ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί, μετά από πρωτοβουλία που φέρεται να έλαβε ο Νίκος Επιτρόπου.

Ο Κούγιας ήταν γνωστό ότι θα ανέβαινε στην πόλη της Ξάνθης, όχι μόνο λόγω του αγώνα της ΑΕΛ αλλά επειδή είχε και την περίφημη δικαστική υπόθεση της ΕΛΒΙΖ. Αυτή η αφορμή έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Επιτρόπου να ξεκινήσει διαδικασίες ώστε να κλειστεί ραντεβού ανάμεσα στον Κούγια και τον Πανόπουλο, για το οποίο υπήρχε επιθυμία από τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη ώστε να κλείσουν οι μεταξύ τους εκκρεμότητες από την περίοδο της πολυϊδιοκτησίας.

Οπως είναι γνωστό, επισήμως ο Κούγιας δεν ήρθε στο γήπεδο επειδή καθυστέρηση να ολοκληρωθεί το δικαστήριο. Οι γνώστες όμως επισημαίνουν ότι λόγω ωραρίου το δικαστήριο διέκοψε από τις 14:30 και ο Κούγιας κατευθύνθηκε στα Πηγάδια, ωστόσο κανείς δεν τον είδε στο γήπεδο. Ο λόγος; Δεν έστριψε προς αυτό αλλά προχώρησε προς το Σαλέ, όπου είχε κλειστει ειδική αίθουσα για να τα πουν οι δυο άνδρες μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Το μόνο που είχε φροντίσει ο Επιτρόπου, με εντολή Πανόπουλου, είναι να υπάρχει στην αίθουσα μια γιγαντοοθόνη ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη στον αγώνα ΑΟΞ-ΑΕΛ.

Οι σχέσεις Πανόπουλου και Κούγια επισήμως είναι στο χειρότερο επίπεδο, από την περίοδο της πολυϊδιοκτησίας με τα «Σουζάνα» που έλεγε ο Πανόπουλος στον Κούγια και τα «αντρούκλα που αρέσκεται να φορά κόκκινα παντελόνια» που απαντούσε ο Κούγιας. Το ενδιαφέρον είναι ότι στη συνάντηση της Τετάρτης ο Πανόπουλος επέλεξε σκόπιμα προφανώς όχι απλά να φορά το κόκκινο παντελόνι που είχε βάλει στο μάτι ο Κούγιας, αλλά να του έχει πάρει και δώρο από τα Hugo Boss ένα… του ύψους του. «Εγώ φοράω παντελόνια και για αυτό σε κάλεσα και σου κάνω και ένα δώρο και σε προκαλώ σε πρώτη ευκαιρία να το φορέσεις, γιατί δεν είναι το χρώμα αλλά αυτά που έχει μέσα του αυτό το ρούχο που κάνουν τον άνδρα», φέρεται να είπε ο Πανόπουλος για να σπάσει τον πάγο.

Σε πρώτη φάση δεν φάνηκε να τα καταφέρνει. Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι στην εξέλιξη η συνάντηση κύλησε πολύ καλά. Ο Πανόπουλος έχει υποβάλει μήνυση από την προ διετίας περίοδο σε βάρος του Κούγια για όσα δυσφημιστικά σχόλια είχε κάνει σε βάρος του ίδιου και του ανδρισμού του και σύντομα η υπόθεση θα ερχόταν στο ακροατήριο. Ο Κούγιας είναι πολύ πιθανό να καταδικαστεί, αλλά ο Πανόπουλος προσφέρθηκε να αποσύρει την μήνυση που έχει υποβάλει αυτός, ο Πιαλόγλου και ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, που είναι και κουμπάρος του Κούγια. Αντάλλαγμα; Να πουν περασμένα ξεχασμένα σε σχέση με την πολυϊδιοκτησία και να αναλάβει ο Κούγιας τη διακριτική νομική υποστήριξη του Πανόπουλου σε μια σημαντική υπόθεση που έχει σχέση με εκείνη την υπόθεση.

Μετά από πολλές αναβολές, πρόκειται να φτάσει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εκείνη η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Ο Πανόπουλος ποντάρει πολλά στο να ακυρώσει το Εφετείο την απόφαση της ΕΕΑ, βάσει της οποίας η Ξάνθη τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών και εν τέλει με υποβιβασμό. Αν συμβεί αυτό, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να διεκδικήσει ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης και η ΠΑΕ Ξάνθη (με την τότε της ιδιοκτησία και διοίκηση) αποζημιώσεις εκατομμυρίων από το κράτος αλλά και την Super League, που υποβίβασε την Ξάνθη χωρίς να περιμένει την τελική δικαστική έκβαση. Εναν χρόνο μετά η ΑΕΛ λούστηκε όσα έπαθε έναν χρόνο νωρίτερα η Ξάνθη με τον υποβιβασμό της, ενώ υπήρχε η εκκρεμοδικία με την καταγγελία για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Πανόπουλος πρότεινε διακριτική νομική στήριξη από τον Κούγια (είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να πάει ευθέως απέναντι σε όσα έλεγε μέχρι πρόσφατα). Τα ανταλλάγματα δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Πρώτον, εφόσον υπάρξει δικαίωσή τους από το Διοικητικό Εφετείο, η Ξάνθη και ο ίδιος ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη δεν θα στραφούν σε καμία περίπτωση εναντίον του Κούγια. Δεύτερον, θα δημιουργηθεί δεδικασμένο πάνω στο οποίο θα πατήσει και η ΑΕΛ. Τρίτον, του υποσχέθηκε ως μυστική δικηγορική αμοιβή ενα διόλου ευκαταφρόνητο 20% επί του ποσού αποζημίωσης που θα επιδικαστεί, που υπολογίζεται σε τουλάχιστον επτά εκατομμύρια ευρώ. Τέταρτον, φυσικά, θα αποσυρθούν όπως προαναφέρθηκε οι μηνύσεις σε βάρος του Κούγια ώστε να μην φτάσουν καν στο ακροατήριο.

Το καλύτερο όμως ήταν το επιδόρπιο. Ο Πανόπουλος αποκάλυψε στον Κούγια ότι έχει πρόθεση να ξαναμπεί στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι με τόσο μπροστινό ρόλο όπως είχε στη περίπτωση της Ξάνθης. Η σκέψη του είναι να κάνουν ένα αχτύπητο δίδυμο, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, τις γνωριμίες τους και τις εμπειρίες τους. Ο Κούγιας δεν αρνήθηκε την πρόταση Πανόπουλου, αλλά του πρότεινε να έρθει εκείνος στην ΑΕΛ. Ο Πανόπουλος του είπε όμως ότι η σκέψη του είναι να δημιουργήσουν κάτι νέο και αυτή ήταν η έκπληξη. Δεν έδειξε καμία πρόθεση να επιστρέψει στην Ξάνθη. Έδειξε όμως πρόθεση να επιστρέψει στην Θράκη. Άλλωστε δεν έφυγε ποτέ και δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για τον Έβρο.

Ο Πανόπουλος έδειξε έναν ογκώδη φάκελο, βάσει του οποίου θα χτιστεί μέσα στην επόμενη τριετία με χρήματα που θα δοθούν αντισταθμιστικά και από τους Αμερικανούς για την χρήση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ένα αθλητικό πάρκο στα περίχωρα της πόλης που θα περιλαμβάνει ποδοσφαιρικό γήπεδο 10.000 θέσεων στην περιοχή όπου βρίσκεται το κολυμβητήριο και θα χτιστεί και το κλειστό γυμναστήριο. Στο σχέδιο είναι να υπάρξει εκεί και ένα νέο μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το γήπεδο και το ξενοδοχείο με τους λοιπούς χώρους αναψυχής θα είναι ιδιωτικά και η σκέψη είναι να χτυπηθεί από ένα κονσόρτιουμ στο οποίο θα μετέχουν ισόποσα και ο Πανόπουλος και ο Κούγιας. Ο Πανόπουλος δεσμεύθηκε να μην μιλά και να κάνει το κουμάντο προς τα έξω ο Αλέξης, αλλά του έθεσε προϋπόθεση να αφήσει την ΑΕΛ.

Ο Κούγιας ζήτησε να πάρει τον φάκελο να τον μελετήσει. Ο Πανόπουλος δεν του τον έδωσε, πέρα από μερικά βασικά αντίγραφα που είχε φωτοτυπήσει από πριν. Του εξήγησε ωστόσο ότι θέλει άμεσα απάντηση, αφού για το σχέδιο είναι ενήμεροι και κυβερνητικοί παράγοντες. Λίγπ πριν τις πέντε το απόγευμα και ενώ το σκορ δίπλα στο Xanthi Arena ήταν ήδη 2-0, οι δυο άνδρες τσούγκρησαν τα ποτήρια και αποχωρίστηκαν, με την υπόσχεση σύντομα να τα ξαναπούν, πιθανότατα στην Αθήνα. Ο Πανόπουλος άρχισε λίγο την καζούρα στον Κούγια που είχε τα νεύρα του με το αποτέλεσμα της ΑΕΛ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην όλη κουβέντα δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά το όνομα του Μπιλ Πάπας.

Την αποχώρηση των δύο ανδρών ανέλαβε και πάλι ο Νίκος Επιτρόπου, που ήταν παρών στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης. Πρώτος αποχώρησε ο Πανόπουλος, από τον δρόμο προς τα Κιμέρια. Ο Κούγιας έμεινε λίγο στο lobby για να δει το τέλος του αγωνα, αλλά πριν ξεκινήσουν οι καθυστερήσεις αναχώρησε. Το αυτοκίνητό του το είδαν κάποιοι φίλοι του ΑΟΞ που αποχώρησαν νωρίτερα από το γήπεδο. Ενας πρόλαβε και έβγαλε μάλιστα και φωτογραφία και την έστειλε στο ThrakiSportS. Είναι ίσως και το μόνο ντοκουμέντο της παρουσίας του Αλέξη Κούγια την Τετάρτη στην Ξάνθη, αλλά όχι στο ΑΟΞ-ΑΕΛ, για τον λόγο που εξηγήθηκε πριν. Δείτε την με ένα κλικ ΕΔΩ.