ΕΠΣ Θράκης: Πανθρακικός – Γρατινή ο φετινός τελικός του Κυπέλλου, «καθάρισαν» από τα πρώτα ματς και οι δύο προκρίσεις

Ο Πανθρακικός με την Δόξα Γρατινής θα αναμετρηθούν κατά πάσα βεβαιότητα στον φετινό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης, αφού αμφότεροι επικράτησαν εκτός έδρας και μάλιστα με σκορ καθαρά των αντιπάλων τους.

Στο γήπεδο των Αρχοντικών που χρησιμοποιεί φέτος ως έδρα η Ελπίδα Σαπών, ο επονομαζόμενος και ως πρόωρος τελικος μόνο ντέρμπι δεν αποδείχθηκε. Ο Πανθρακικός κέρδισε σχετικά εύκολα με 3-0, με τον πασχάλη Δραγανίδη να ανοίγει το σκορ λίγο πριν το ημίωρο και τους Αντωνιάδη και Αρετά να διαμορφώνουν στο 50′ και το 60′ αντίστοιχα το τελικό αποτέλεσμα.

Πιο ενδιαφέρον ως προς την εξέλιξη αποδείχθηκε το ματς στο Κόσμιο. Εκεί ο τοπικός ΠΑΟΚ κρατούσε το μηδέν κόντρα στην Γρατινή μέχρι και ένα τέταρτο πριν το τέλος. Ωστόσο ένα γκολ του Ξενάκη στο 75′ και ένα ακόμα του Κατσαρού δέκα λεπτά αργότερα έδωσαν τη νίκη με 2-0 στην Δόξα Γρατινής και το σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης, αφού το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα της.

Τα επαναληπτικά παιχνίδια αναμένεται να διεξαχθούν σε δυο εβδομάδες ενώ ο μεγάλος τελικός υπενθυμίζεται ότι έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής το Σάββατο μετά το Πάσχα και πριν την Κυριακή του Θωμά.