Ο Νικολακούλης για Ξάνθη και Εθνική Ελλάδος: «Πήγα στον ΑΟΞ για να εξελιχθώ και το πέτυχα, περιμένω το ντεμπούτο με την Εθνική»

Δηλώσεις στο metrosport.gr παραχώρησε ο νεαρός διεθνής γκολκίπερ, ο οποίος διανύει εξαιρετική σεζόν με την Ξάνθη, Βασίλης Νικολακούλης.

Ήδη έχει προβιβαστεί στην Κ19 του ΑΟΞ, μετά από γεμάτες εμφανίσεις με την Κ17 και πλέον εκπροσωπεί και την Ελλάδα, φορώντας τα γαλανόλευκα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του για την Εθνική Ομάδα και την Ξάνθη:

Η εθνική είχε φάσεις, είχε όλα τα στοιχεία, για να κερδίσει, ωστόσο η Σλοβακία έκοψε τη φόρα των Ελλήνων διεθνών, σύμφωνα όσα λέει ο νεαρός κίπερ της Ξάνθης και της εθνικής: «Ήταν κάπως άδικο. Είχαμε φάσεις, ήμασταν καλύτεροι και θέλαμε τη νίκη κόντρα στους Σλοβάκους. Το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, αλλά δεν μας ρίχνει την ψυχολογία».

Για το πολυπόθητο βάπτισμα του πυρός με την εθνική: «Θέλω και περιμένω να παίξω και να αποκτήσω τη νέα εμπειρία με την εθνική. Ευελπιστώ να πάρω στο άμεσο μέλλον συμμετοχές και να με δει και ο κόσμος στο εξωτερικό. Ο στόχος είναι πρώτιστα ομαδικός και μετά προσωπικός. Σκεφτόμαστε όλοι το Euro στο Ισραήλ, όπου και θέλουμε να προκριθούμε. Αν βρεθούμε εκεί, μετά αλλάζουμε επίπεδο, καθώς θα αντιμετωπίσουμε ομάδες άλλου επιπέδου. Αλλάζει το στάτους. Νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί η φουρνιά του 2005 ξεχειλίζει από ταλέντο».

Οσον αφορά το αν περίμενε ότι από την Ξάνθη θα βρισκόταν στην… Ολλανδία, όντας μέλος της εθνικής Κ-17, ο ίδιος εξηγεί: «Στην προηγούμενη κλήση στα προκριματικά, ναι το περίμενα, γιατί πήγαινα καλά. Στην επόμενη δεν κλήθηκα, όπως και στη μεθεπόμενη. Αρα, δεν ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου. Ηρθε λίγο ξαφνικά».

Για τη φετινή σεζόν με την Ξάνθη: «Κάναμε καλή χρονιά στην Ξάνθη, τερματίζοντας στην 3η θέση. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και πετύχαμε ορισμένες μεγάλες νίκες, όπως επί του ΠΑΟΚ και νιώθουμε άτυχοι που δεν περάσαμε στο Final Four. Χάσαμε την πρόκριση στο τελευταίο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Προσωπικά, πήγα καλά. Είχα γεμάτη σεζόν, παίζοντας όλα τα ματς και πλέον παίζω στην Κ-19».

Για το επόμενο βήμα: «Περιμένω ενδιαφέρον από ομάδες και βέβαια την Ξάνθη. Μου το δείχνει και η προσέγγιση των ανθρώπων, ο τρόπος που μου συμπεριφέρονται, αν και είμαι λίγο καιρό. Περιμένω περισσότερα πράγματα από τον εαυτό μου. Πατώ γερά στα πόδια μου, βλέπω πως μπορώ να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο. Πήγα στην Ξάνθη, για να εξελιχθώ και νομίζω πως το πέτυχα».

Ο νεαρός πορτιέρε δεν ξεχνά και τον τραυματισμό του, ο οποίος όμως έμεινε… πίσω και δεν επηρέασε την πορεία του: «Είχα περάσει, όχι πολύ καιρό πριν, πρόβλημα στον μηνίσκο. Πέρασα δύσκολα, γιατί ήταν σοβαρός ο τραυματισμός στο γόνατο. Παρόλα αυτά, έκανα τα πάντα, για να τον ξεπεράσω και να καλύψω το χαμένο έδαφος. Γι’ αυτό και δίνω τα πάντα στα παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, και στις προπονήσεις. Δεν αφήνω μέρα, που να μην κάνω κάτι για να εξελιχθώ. Θέλω και ξέρω ότι μπορώ να δώσω περισσότερα. Μπορώ να πάω στα βαθιά και νιώθω σίγουρος ότι θα έχω αποτέλεσμα».