Πήρε το Πειραιώτικο ντέρμπι στο «Κλουβί» η Προοδευτική με γκολ Πατσατζόγλου και βασικούς Βοσνακίδη και Ποτουρίδη

Η Προοδευτική ήταν η μεγάλη νικήτρια στο κυριακάτικο (27/3) ντέρμπι του Πειραιά με τον Εθνικό, επικρατώντας στο κατάμεστο «Κλουβί» μπροστά σε 4000 φίλους της με 2-0 και αγγίζοντας τον τίτλο στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ύστερα από την 20ή αγωνιστική.

Ο ανηψιός του Χρήστου Πατσατζόγλου, Βασίλης που γεννήθηκε στην Ξάνθη και πέρασε στο ξεκίνημα του από τον ΑΟΞ με κοντινό πλασέ στο 36′ άνοιξε το σκορ κι έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς των «βυσσινί», με σχεδόν 4.000 κόσμο να βρίσκεται στις εξέδρες και να δημιουργεί θερμή ατμόσφαιρα.

Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Κυριαζής στο 47′ με σουτ από κοντά με τον Εθνικό να είναι σε πολύ κακή μέρα και να μην μπορούν να αντιδράσουν καθόλου στη συνέχεια της αναμέτρησης.

Έτσι, η Προοδευτική πήρε απόλυτα δίκαια το τρίποντο κόντρα στον απογοητευτικό Εθνικό, που όλα δείχνουν ότι θα είναι και τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική. Δύο «στροφές» πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου οι Κορυδαλλιώτες έφτασαν τους 41 βαθμούς και ξέφυγαν στο +3 από τους «κυανόλευκους», κοινώς μόνο με… χαρακίρι δεν θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα 2.

Από την Προοδευτική βασικός εκτός του Πατσατζόγλου, ήταν ο Ροδοπίτης αμυντικός Δημήτρη Βοσνακιδης και ο πρώην μπακ Πανθρακικού και Ολυμπιακού Γιάννης Ποτουρίδης (φώτο oneman, sport24).