Συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης και τερμάτισε με την ελληνική σημαία ο Εβρίτης Θανάσης Πρεπούδης

Ο Θανάσης Πρεπούδης από το Σουφλί ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές το πρωί της Κυριακής.

Ο Εβρίτης αθλητής τερμάτισε επιτυχώς σε χρόνο 1 ώρα, 23 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα και κράτησε υπερήφανα την Ελληνική σημαία (αυτό αναφέρει ο επίσημος χρόνος, o ίδιος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για 01:23:02). Αυτός θεωρείται ο μεγαλύτερος εαρινός αγώνας δρόμου που διεξάγεται στην Τουρκία με χιλιάδες συμμετοχές από όλον τον κόσμο.

«Πρώτος ημιμαραθώνιος σε μια πόλη με χιλιάδες συναισθήματα!! Σήμερα δεν έτρεχα για εμένα .. σήμερα έτρεχα για όλους μας.. έτρεχα για το πρόσωπο που ξεριζώθηκε από εδώ ,ηρθε στην Ελλάδα και μου εμαθε ότι όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζουμε δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΨΗΛΑ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ», έγραψε ο ίδιος ο Θανάσης Πρεπούδης στο facebook.

Νικητής στο φετινό Ημιμαραθώνιο της Πόλης αναδείχθηκε ο Κενυάτης Ροτζερς Κεμόι, ο οποίος ήταν ο μόνος αθλητής που τερμάτισε σε λιγότερο από μία ώρα και συγκεκριμένα σε 00:59:15. Ολοι οι υπόλοιποι χρειάστηκαν πάνω από μια ώρα, ενώ αίσθηση προκαλεί ότι και οι πέντε πρώτοι τερματίσαντες ήταν Κενυάτες (στην πρώτη δεκάδα στους άνδρες υπήρχαν οκτώ Κενυάτες και δύο Αιθίοπες). Από την Κένυα ήταν και η πρώτη γυναίκα, η Ελεν Ομπίρι που ολοκλήρωσε τον αγωνα σε 01:04:48, αλλά εκεί το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο πήγαν στην Αιθιοπία.