ΕΣΠΕΘΡ: Ντερμπάρα και νικήτριες οι Αμαζόνες Μαΐστρου απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής – Τα ζευγάρια των πλέι οφ

Σπουδαία αναμέτρηση διεξήχθη στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης, ανάμεσα σε Αμαζόνες Μαϊστρου και ΑΕ Κομοτηνής για την τελευταία αγωνιστική του Ανατολικού Ομίλου.

Η ΑΕ Κομοτηνής μπήκε πολύ καλά στο πρώτο σετ και έχτισε μια μικρή διαφορά την οποία οι Αμαζόνες μάζεψαν με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ, μέχρι και το 25-25, όπου οι φιλοξενούμενες με ψυχραιμία έκαναν το 0-1 με 25-27.

Οι Αμαζόνες Μαϊστρου δεν επηρεάστηκαν και έφεραν γρήγορα τούμπα την αναμέτρηση, καθώς αρχικά με ένα εξαιρετικό δεύτερο σετ, ισοφάρισαν σε 1-1 με 25-14, ενώ ανεβάζοντας την απόδοση τους ακόμη περισσότερο, έκαναν το 2-1 με 25-21, προβληματίζοντας την ΑΕ Κομοτηνής.

Η ομάδα του Δημήτρη Κιοσσέ έδωσε παράταση στην αναμέτρηση, διεκδικώντας ξανά τη νίκη, καθώς σε ένα οριακό σετ, κατάφερε να κάνει το 2-2 με 23-25, οδηγώντας την αναμέτρηση στο πέμπτο σετ.

Το πέμπτο σετ άνηκε καθαρά στις Αμαζόνες, οι οποίες μπήκαν δυνατά και έφτιαξαν από νωρίς διαφορά, κάνοντας έτσι το 3-2 με 15-8.

Οι μεν Αμαζόνες τερμάτισαν στην πρώτη θέση του Ανατολικού Ομίλου και θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό σε μονή αναμέτρηση την Άρτεμις Σερρών (δεύτερη του Δυτικού ομίλου), με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος. Αντίθετα, η ΑΕ Κομοτηνής κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου και θα αντιμετωπίσει τον Πανσεραϊκό (πρώτον στον Δυτικό όμιλο) στον έτερο ημιτελικό για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Τα σετ: 25-27, 25-14, 25-21, 23-25, 15-8

ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΜΑΙΣΤΡΟΥ(Μάκης Δημητριάδης): Μόκαλη Γ, Μάρτση, Μπάρη, Σαχμπαζίδη, Μόκαλη Δ., Οικονομίδου, Κολοκοτρώνη, Τοκαμάνη, Νούσια, Νάκου, Τενίδου, Ουρειλίδου (λ), Τσινταράμη (λ), Στουγιούδη

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Δημήτρης Κιοσσές): Κατσιμάνη, Πρίντεζη, Κιοσσέ, Κόγια, Κυλαδίτη, Βασιλειάδη, Νικολαϊδου, Κωτσοβού, Τσολακίδου, Ανδρεάδη, Φωλίνα, Τρομαρά (λ), Μπάρκουλα (λ)