ΕΣΠΕΘΡ: Έκανε το πρώτο βήμα τίτλου ο Ερμογένης Ξάνθης – Νίκη – τρίποντο στην Καβάλα

Τεράστια νίκη τρίποντο σημείωσε ο Ερμογένης Ξάνθης στην έδρα του ΑΟ Καβάλας κάνοντας το ένα από τα δυο βήματα για την κατάκτηση του τίτλου της ΕΣΠΕΘΡ Ανδρών.

Οι Ξανθιώτες είδαν τον ΑΟ Καβάλας να κάνει ένα πολύ δυνατό σετ και να προηγείται από νωρίς στο πρώτο σετ, όπου τα πολλά λάθη του Ερμογένη έκανα το 1-0 με 25-20 για τους γηπεδούχους.

Η αντίδραση του Ερμογένη ήταν εκκωφαντική καθώς οι φιλοξενούμενοι με εξαιρετικό ρυθμό ισοφάρισαν αρχικά σε 1-1 με 15-25.

Στο τρίτο σετ ο Ερμογένης απέφυγε την αυτοκτονία καθώς παρότι προηγήθηκε με 10-17, είδε τον ΑΟ Καβάλας να απαντάει για το 17-17, ανεβάζοντας την απόδοση του, κάνοντας το 1-2 με 21-25.

Έχοντας πλέον βάλει τις βάσεις για τη νίκη, η ομάδα του Δημήτρη Παρασκευόπουλου δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κάνει από νωρίς διαφορά στο τέταρτο σετ, ολοκληρώνοντας έτσι το σετ με 20-25, πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη με 1-3 και με σημαντική ανατροπή.

Με τη νίκη αυτή ο Ερμογένης Ξάνθης πέταξε εκτός τίτλου τον ΑΟ Καβάλας στην προτελευταία αγωνιστική και τώρα θα παίξει τον τελικό τίτλου με τον ΑΟ Σερρών στην Ξάνθη για την τελευταία αγωνιστική, όπου θα κριθεί και ο τίτλος.

Τα σετ: 25-20, 15-25, 21-25, 20-25

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Παρασκευόπουλος): Ματθαίος, Γρηγοράκης, Ντουντουλάκης, Μετγιάζης, Ρετζέπης, Σούρτσε/ Νασιόπουλος (Λ), Τσατσούλας (Λ), Βογιατζής