Πρωτοφανής απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ: Χάνουν και οι δύο ομάδες τον ίδιο αγώνα με σκορ 3-0!!!

Εχουμε βιώσει πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θα υπάρχουν κάποια πράγματα που πάντα θα μας εκπλήσσουν. Ενα από αυτά είναι ορισμένες αποφάσεις της (ποδοσφαιρικής) δικαιοσύνης.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, από την οποία περνούν συχνά και πρόσωπα ή ομάδες από την Θράκη, έλαβε πρόσφατα μια απόφαση που αν μη τι άλλο, συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία. Τι;

Αποφάσισε ότι σε έναν αγώνα, επειδή κρίθηκαν πειθαρχικώς ότι ευθύνονται για την μη διεξαγωγή του και οι δυο ομάδες, πρέπει να τιμωρηθούν και οι δύο. Ως εδώ όλα καλά. Ξέρετε ποια είναι τιμωρία τους;

Σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης, «επέβαλε σε καθένα από τα εγκαλούμενα σωματεία την πειθαρχική ποινή της απώλειας του ορισμένου να διεξαχθεί στις 27-2-2022 μεταξύ τους αγώνα, με τέρματα 0-3».

Δηλαδή κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, στην Ελλάδα θα έχουμε τον πρώτο αγώνα που με δικαστική βούλα θα είναι ηττημένες και οι δυο ομάδες με το ίδιο σκορ. Με 3-0 χάνει και η μια και η άλλη.

Απίστευτο; Στην βαθμολογία καμία δεν θα κερδίσει βαθμό από αυτό το ματς, αλλά επιπλέον στο βαθμολογικο πίνακα θα τους προστεθούν στο παθητικό από τρία τέρματα. Οποιος βγάζει στο σύνολο της βαθμολογίας, θα διαπιστώνει ότι υπάρχουν στο παθητικό των ομάδων έξι γκολ περισσότερα από όσα στο ενεργητικό.

Απίστευτα πράγματα. Και όλα αυτά επειδή προφανώς κολήσανε στην τυπολατρία που αναφέρει ότι η υπάιτια ομάδα χάνει στα χαρτιά ένα ματς. Αντί πρακτικά να μηδενιστούν σε αυτόν τον αγώνα και οι δυο ομάδες, αποφασίστηκε να χάσουν και μάλιστα με σκορ 3-0 τον ίδιο αγώνα και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες.

Ο αγώνας δεν αφορά κάποιο προβεβλημένο πρωτάθλημα, για αυτό και δεν έχει απασχολήσει κανέναν μέχρι στιγμής. Ωστόσο το ThrakiSportS αναδεικνύει σήμερα αυτό το θέμα, γιατί αυτή η συγκεκριμένη Επιτροπή καλείται να αποφασίσει συχνά επί ζητημάτων με μεγάλο θρακιώτικο ενδιαφέρον.

Άλλωστε, ενώπιον αυτής της Επιτροπής εκκρεμεί η απόφαση για την καταγγελία της Δόξας Δράμας σε βάρος της Αλεξανδρούπολης για την μη χρησιμοποίηση από την εβρίτικη ομάδα πέντε μικρών ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι της με την Αναγέννηση Πλαγιάς, μια απόφαση που ενδεχομένως να κρίνει τελικά το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες θα παραμείνουν στην κατηγορία.

Για του λόγου το αληθές, η επίμαχη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής όπως αναρτήθηκε στο site της ΕΠΟ έχει ως εξής:

Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.
Κήρυξε τα εγκαλούμενα σωματεία, Ατρόμητο Ζαρουχλέικων και Εθνικό Καλαμάτας ελεγκτέα ως υπαίτια για τη μη διεξαγωγή του ορισθέντως να διεξαχθεί στην έδρα του πρώτου στις 27-2-2022 μεταξύ τους αγώνα, για το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Γυναικών.
Επέβαλε σε καθένα από τα εγκαλούμενα σωματεία την πειθαρχική ποινή της απώλειας του ορισμένου να διεξαχθεί στις 27-2-2022 μεταξύ τους αγώνα, με τέρματα 0-3. Επέβαλε στον Ατρόμητο Ζαρουχλέικων χρηματική ποινή 550 € και στον Εθνικό Καλαμάτας χρηματική ποινή 1.942 ευρώ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.