Πρωτάθλημα Πολεμικής Αεροπορίας: Πρόκριση με «τεσσάρα» για τη 2η ΜΣΕΠ Ροδόπης επί της 1ης ΜΣΕΠ Διδυμοτείχου

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα 5×5 της 2ης ΜΣΕΠ απο το Νομό Ροδόπης επιβλήθηκε της αντίστοιχης ομάδας της 1ης ΜΣΕΠ από το Διδυμότειχο με 4-1 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος Πολεμικής Αεροπορίας.

Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε από τις απουσίες των Μήτσικα, Μπασδάνη, Δόντσου, Παπαχρήστου, Βαβαΐτη, Δέδογλου και Γαβριηλίδη, η 2η ΜΣΕΠ έδειξε χαρακτήρα, είχε συγκεκριμένο πλάνο από το ξεκίνημα του ματς και εκμεταλλευόμενη ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο στο πρώτο μέρος, έφτασε δίκαια στην επικράτηση.

Πάντως, η καλή μέρα δεν φάνηκε από το πρωί για την 2η ΜΣΕΠ, αφού μόλις στο 8’ ο Γιάννης Ζάκος υπέστη θλάση και αποχώρησε τραυματίας. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στη φιλοξενούμενη 1η ΜΣΕΠ, όταν η κεφαλιά του Αραμπατζή στο 12’ κατέληξε άουτ. Η 2η ΜΣΕΠ απάντησε τρία λεπτά αργότερα, όταν, στο γύρισμα του αρχηγού της ομάδας Γιώργου Πανταζή, ο προπονητής-παίκτης Γιώργος Μαργώνης δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 17’ ο γκολκίπερ της 1ης ΜΣΕΠ Ταρτανής απέκρουσε το σουτ του Γκούβερη, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Κυρπιτζή κατέληξε λίγο άουτ.

Ακολούθησε ένα εκπληκτικό πεντάλεπτο για την 2η ΜΣΕΠ, στο οποίο ουσιαστικά κρίθηκε και το ματς, αφού στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ. Συγκεκριμένα, στο 19’ ο  Πανταζής με σουτ άνοιξε το σκορ, αφού ο Ταρτανής δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του αεικίνητου Βασίλη Στεφάνου να χριστεί σκόρερ διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Ακολούθησε  ένα σουτ του Τάσου Καρασμανάκη που απέκρουσε ο Ταρτανής, ενώ το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε με το γκολ του Σωτήρη Γκούβερη στο 24’ με δυνατό σουτ.

Στο 26’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να μειώσουν το σκορ αλλά το φάουλ του Μαυράκη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου η 2η ΜΣΕΠ έφτασε κοντά και σ’ ένα τέταρτο γκολ αλλά το σουτ του Πανταζή σταμάτησε στο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μαυράκης με εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 3-1 βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 35’ και στο 37’ ο Παπαδόπουλος είπε «όχι» σε ισάριθμες προσπάθειες των Μαυράκη και Αραμπατζή αποτρέποντας το δεύτερο γκολ, ενώ ενδιάμεσα ο πολύ δραστήριος Πανταζής είχε και δεύτερο δοκάρι για τη 2η ΜΣΕΠ. Στα εναπομείναντα λεπτά η 1η ΜΣΕΠ πίεσε αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν σωστά τους χώρους και με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που θυμήθηκε τα παλιά και κυριολεκτικά κατέβασε τα ρολά, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άγης Καρσλιάδης, που με το γκολ του λίγο πριν από τη λήξη έγραψε το τελικό 4-1. Από τους νικητές δεν υπήρξε παίκτης που να υστέρησε, αφού όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πλέον, με ανεβασμένη ψυχολογία και ενισχυμένοι με κάποιες επιστροφές, καλούνται να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση που ακούει στο όνομα 110 Πτέρυγα Μάχης. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην 1η ΜΣΕΠ, αφού η ομάδα των Χρήστου Μαυράκη και Δημήτρη Πετρά πάλεψε για το καλύτερο και αποτέλεσε έναν αξιόμαχο αντίπαλο.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Δημήτρης Πετράς παρέδωσε ανθοδέσμη στον Τάσο Ντοσίδη τιμώντας τη μνήμη του Νίκου που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας πριν από 3,5 χρόνια. Μετά το τέλος του αγώνα η γηπεδούχος 2η ΜΣΕΠ παρέθεσε γεύμα στην αποστολή της 1ης ΜΣΕΠ με τους παίκτες των δύο ομάδων να τα λένε σε πολύ καλό κλίμα. Διαιτητές ήταν οι Χούσκογλου Αϊχάν και Κελεσίδης.

2η ΜΣΕΠ: Παπαδόπουλος, Καρσλιάδης, Ζάκος, Στεφάνου, Πανταζής, Καρασμανάκης, Μαργώνης, Γκούβερης.
1η ΜΣΕΠ: Ταρτανής, Πετράς, Μαυράκης, Αποστολίδης, Αραμπατζής, Ρυζιώτης, Δημητριάδης, Κυρπιτζής, Καρίπογλου.

aer4