Μπέρδεμα με τις ώρες έναρξης των ποδοσφαιρικών αγώνων ανάμεσα σε Σάββατο και Κυριακή λόγω της αλλαγής ώρας

Μπέρδεμα υπάρχει σε αρκετό κόσμο ως προς το ποια είναι η σωστή ώρα έναρξης των ποδοσφαιρικών αγώνων του Σαββατοκύριακου, λόγω της αλλαγής ώρας που θα έχουμε το βράδυ του Σαββάτου προς το ξημέρωμα της Κυριακής.

Οπως είναι γνωστό, στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής θα γυρίσουμε τα ρολογια μιας μια ώρα μπροστά ώστε να δείχνουν 4.00, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσουμε και μια ώρα ύπνου. Το γεγονός αυτό φέρνει ανατροπές και στις αλλαγές ώρας έναρξης των αγώνων, αλλα όχι παντού.

Στην Super League 2 για πατάδειγμα η ώρα έναρξη του κυρίως πιάτου των αγώνων παραμένει στις 14:45, έστω και αν θα είναι κάτι σαν πρωί η συγκεκριμένη ώρα με τα νέα δεδομένα. Αυτό ισχύει και για το Σάββατο που δεν θα έχει αλλάξει η ώρα αλλά και για την Κυριακή. Ο αγώνας του ΑΟ Ξάνθη στα Τρίκαλα έτσι κι αλλιώς είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 14:45, πριν δηλαδή την αλλαγή.

Στην Γ’ Εθνική όλοι οι αγώνες για την 21η και προτελευταία αγωνιστική στον 1ο Όμιλο έχουν οριστεί για την Κυριακή. Λόγω της αλλαγής ώρας, πλέον η ώρα έναρξης δεν θα είναι η καθιερωμένη στις 15:00 αλλά θα πάει μια ώρα πίσω και έτσι Αης Αβάτου, Αλεξανδρούπολη, Ορφέας Ξάνθης και όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστούν στις 16:00 της Κυριακής.

Στην ΕΠΣ Έβρου η αλλαγή της ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής δημιουργεί διαφορετικές ώρες έναρξης στα απογευματινα ματς του Σαββάτου και σε αυτά της Κυριακής. Συγκεκριμένα, τα ματς που έχουν προγραμματιστεί το Σάββατο θα ξεκινήσουν στις 15:30 ενώ εκείνα που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή θα ξεκινήσουν στις 16:30.

Σε αντίθεση με την ΕΠΣ Έβρου, στις ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Ξάνθης βρήκαν τον… μέσο όρο και έχουν κοινή ώρα έναρξης στα απογευματινά ματς τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής στις 16:00 ώστε να μην υπάρχει μπέρδεμα με τον κόσμο.

Κατά τα άλλα, οι ώρες έναρξης για τα πρωινά ματς της Κυριακής που είναι προγραμματισμένα για τις ΕΠΣ Έβρου και Ξάνθης παραμένουν στις γνωστές ώρες, χωρίς να επηρεάζονται από την αλλαγή που θα έχει επέλθει τα ξημερώματα. Απλά, προσέξτε να γυρίσετε και εσείς του δείκτες των ρολογιών σας, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε και βρεθείτε προ εκπλήξεων…