Γ’ Εθνική: Κατατέθηκαν τα υπομνήματα από Αλεξανδρούπολη και Δόξα Δράμας! Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση, τρία τα σενάρια

Στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, μια ώρα πριν ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής, κατατέθηκαν τα υπομνήματα από Δόξα Δράμας και Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την υπόθεση της καταγγελίας σε βάρος της ομάδας του Έβρου επειδή δεν χρησιμοποίησε πέντε μικρούς παίκτες στο ματς με την Αναγέννηση Πλαγιάς.

Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία θα πρεπει να αναμένεται σε κάθε περίπτωση εντός μιας εβδομάδας. Είναι άγνωστο, δεδομένης και της αργίας της 25ης Μαρτίου και του Σαββατοκύριακου που ακολουθεί, αν θα προλάβει να εκδοθεί πριν την διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής που θα είναι και η προτελευταία. Θα έχει εκδοθεί ωστόσο πριν την τελευταία.

Ετσι κι αλλιώς, τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής είχαν ως αποτελεσμα την ανατροπή του σκηνικού την βαθμολογία. Η Αλεξανδρούπολη ηττήθηκε από τον Νέστο Χρυσούπολης και πλέον βρίσκεται αυτή κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, η Δόξα Δράμας νίκησε και ανέβηκε σε θέση σωτηριας αυτήν την στιγμή. Φυσικά τα πράγματα είναι ρευστά, ωστόσο ενδέχεται το αποτέλεσμα της εκδίκασης να μην έχει τελικά πρακτικό αποτέλεσμα που να αποτυπώνεται και να αλλοιώνει την βαθμολογία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και με δεδομένες τις ημερομηνίες στις οποίες έχουμε φτάσει, δεν αποκλείεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε καν στην Επιτροπή Εφέσεων, αφού είτε οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα «τσιγκουνευθούν» τα δικαστικά έξοδα είτε ενδεχομένως δεν θα τεκμηριώνεται τότε και έννομο συμφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, τρία είναι τα σενάρια για την απόφαση στην υπόθεση. Αυτα έχουν ως εξής:

1ο σενάριο: Η Πειθαρχική Επιτροπή κρίνει ότι όλα έγιναν καλώς ή κρίνει ότι δεν τεκμηριωνεται έννομο συμφέρον από την Δόξα Δράμας ή ότι δεν είχε καν δικαίωμα να ασκήσει αυτήν την ένσταση. Στην περίπτωση αυτή η βαθμολογία μένει ως έχει, η αγωνία παρατείνεται και η παραμονή στην κατηγορία θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

2ο σενάριο: Η Πειθαρχική Επιτροπή κρίνει ότι έχει βάση η καταγγελία, παρανόμως η Αλεξανδρούπολη δεν δήλωσε πέντε μικρούς παίκτες στο ματς με την Πλαγιά και υπάρχει δική της υπαιτιότητα και έννομο συμφέρον της Δόξας Δράμας για κακή συμμετοχή των υπολοιπων στο ματς. Η Αλεξανδρούπολη χάνει το ματς στα χαρτιά με 3-0 και της αφαιρούνται και 3 βαθμοί, άρα πρακτικά αφαιρούνται έξι βαθμοί από την Αλεξανδρούπολη που υποβιβάζεται μαθηματικά αφού πέφτει στους 20 ενώ προστίθενται τρεις στην Πλαγιά που φτάνει τους 17 αλλά παραμένει στην τελευταία θέση και υποβιβάζεται και αυτή.

3ο σενάριο: Η Πειθαρχική Επιτροπή βρίσκει την σολομόντια λύση θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη της ομάδας της Αλεξανδρούπολης αλλά υπάρχει κακή διεξαγωγή του αγωνα. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ένα απειροελάχιστο ενδεχόμενο να διαταχθεί η επανάληψη του ματς και ένα μικρό, όχι απίθανο αλλά όχι και το πιο πιθανό, να τιμωρηθεί η Αλεξανδρούπολη με ήττα με 3-0 στα χαρτιά χωρίς να της αφαιρεθούν οι επιπλέον τρεις βαθμοί. Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα του Έβρου θα πέσει στους 23 βαθμους ενώ η σωτηρία είναι στους 26 αυτήν την στιγμή και με το ενάμισι πόδι θα επιστρέφει στο τοπικό της ΕΠΣ Έβρου.