ΕΠΣ Ξάνθης: Η (θεωρητική) μάχη της παραμονής για 4 ομάδες τρεις αγώνες πριν το φινάλε! Το πρόγραμμα των μονομάχων

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας με τον Άρη Πετεινού να είναι για πρώτη φορά πρωταθλητής και μετά το εξ’ αναβολής παιχνίδι της Ασπίδας Ξάνθης με τον Ηρακλή Ζυγού η μάχη μεταφέρεται για την παραμονή όπου θεωρητικά 4 ομάδες παλεύουν για αυτήν.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί οτι υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο καμία ομάδα να μην υποβιβαστεί και αυτό, επειδή το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης υπάρχει απόφαση να διεξάγεται με 14 ομάδες. Τόσες θα ήταν και φέτος αν δεν είχαν αποσυρθεί ΑΕΞ και Κεντητή. Συνεώς με δεδομένο ότι θα ανέβουν δυο ομάδες από την Β’ Κατηγορία, ο αριθμός αυτός εξασφαλίζεται σε πρώτη φάση. Ωστόσο φτάνουμε τις 15 ομάδες αν δεν ανέλθει ο Αρης Πετεινού στην Γ’ Εθνική, με δεδομένο ότι υποβιβάζεται ο Ορφέας Ξάνθης. Σε αυτήν την περίπτωση θα υποβιβαστεί μία, δηλαδή ο Ερμής Μάνδρας που εχοντας μόλις εξι βαθμούς καταλαμβανει δεδομένα την τελευταία θέση.

Αν πέσει απ΄τη Γ’ Εθνική και ο Αρης Αβάτου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τα καταφέρει ο Αρης Πετεινού να ανέβει σε αυτήν, τότε και μόνο τότε υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί να πέσει και δεύτερη ομάδα από την Α’ ΕΠΣ Ξάνθης. Σε αυτήν την περίπτωη εζ=χει μια κάποια αξία η αποφυγή της 11ης θέσης στη βαθμολογία, όπου αυτή τη στιγμή με 16 βαθμούς βρίσκεται η Διομήδεια.

Η Ασπίδα Ξάνθης μόνο θεωρητικά κινδυνέυει αφού έχει και την Μάνδρα να αντιμετωπίσει, με το Κουτσό που έχει δύσκολο πρόγραμμα με Δροσερό, Βιστωνίδα και Πετεινό να θέλει επίσης τυπικα 2-3 βαθμούς για να είναι σίγουρο. Πολλά ενδεχομένως να κριθούν στο ματς στην Διομήδεια την τελευταία αγωνιστική, όπου ο τοπικός Απόλλωνας που έχει και δυο μηδενισμούς στο πρωτάθλημα θα υποδεχθεί τον Αετό Τοξοτών. Αλλά ως τότε θα εχουν ξεκαθαρίσει τα δεδομένα με τον Αρη Αβάτου στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις:

8. Ασπίδα Ξάνθης (24 βαθμοι): Ερμής Μάνδρας (εκτός), Ελπίδα Γενισέας (εντός), Απόλλων Ξάνθης (εκτός)

9. Παύλος Μελάς Κουτσού (21 βαθμοί): Φίλιππος Δροσερού (εκτός), Βιστωνίδα (εντός), Αρης Πετεινού (εκτός)

10. Αετός Τοξοτών (19 βαθμοί): Ελπιδα Γενισέας (εκτός), Απόλλων Ξάνθης (εντός), Απόλλων Διομήδειας (εκτός)
—————————————

11. Απόλλων Διομήδειας (16 βαθμοί): Απόλλων Ξάνθης (εκτός), Αναγέννηση Θαλασσιάς (εντός), Αετός Τοξοτών (εντός)