Nations League: Με Κωστένογλου στον πάγκο η Εθνική Κύπρου αγωνίζεται στα πλέι οφ με Εσθονία

Η Εθνική Ομάδα Ανδρών της Κύπρου έχοντας τον Νί9κο Κωστένογλου στον πάγκο της αντιμετωπίζει το απόγευμα της Πέμπτης την αντίστοιχη ομάδα της Εσθονίας για τα play-offs του Nations League.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19:00 και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, 29 Μαρτίου, πάλι στις 19:00 στο ΑΕΚ Αρένα. Η νικήτρια ομάδα από τους διπλούς αγώνες θα παραμείνει στη Γ’ Κατηγορία του Nations League και η ηττημένη θα υποβιβαστεί στη Δ’ Κατηγορία της διοργάνωσης.

Ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου Νίκος Κωστένογλου, έχει στη διάθεση του τους ακόλουθους 24 ποδοσφαιριστές: Νεόφυτος Μιχαήλ, Ιωακείμ Τούμπας, Ανδρέας Χριστοδούλου,  Ανδρέας Αβραάμ, Νικόλας Ιωάννου, Μηνάς Αντωνίου, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Στέλιος Ανδρέου, Νικόλας Παναγιώτου, Ευάγγελος Κυριάκου, Κωστάκης Αρτυματάς, Χαράλαμπος Κυριάκου, Γρηγόρης Κάστανος, Αλεξάντερ Γκόκιτς, Ανδρέας Χρυσοστόμου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Ντανίλο Σπόλιαριτς, Δημήτρης Χριστοφή, Πιέρος Σωτηρίου, Φώτης Παπουλής, Ιωάννης Πίττας, Μαρίνος Τζιωνής, Ανδρόνικος Κακουλλής και Δημήτρης Θεοδώρου.

Ο Νίκος Κωστένογλου, σε δήλωσή του είπε ότι «πρώτα από όλα, εύχομαι να σταματήσει σύντομα ο πόλεμος που επηρεάζει όλη την ανθρωπότητα». Όσον αφορά τον αγώνα, ανέφερε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο, πειθαρχημένο, με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Έχουμε κάποιες απουσίες, κυρίως στην αμυντική μας γραμμή, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στο υπόλοιπο ρόστερ, έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές και θα δώσουμε ένα αγώνα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στρατηγική. Ο μεγάλος μας στόχος είναι η παραμονή στην τρίτη κατηγορία του Nations League. Είναι αρνητικό για εμάς το γεγονός ότι δεν θα προπονηθούμε στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, όμως θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο».