Γ’ Εθνική: Κερδίζει ή αποχαιρετά ο Ορφέας Ξάνθης, must win για Άβατο και Αλεξανδρούπολη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες όσο αφορά την παραμονή συνεχίζεται ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής με την 20η εμβόλιμη αγωνιστικήόπου πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο η μάχη της σωτηρίας, ελπίζουμε όχι αρνητικά κυρίως για τον Ορφέα Ξάνθης που έχει δυσκολη αποστολή στο Παραλίμνιο Σερρών κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα.

Συγκεκριμένα ο μαχητικός Ορφέας Ξάνθης (21 βαθμοί) με ελάχιστες πλέον πιθανότητες θα ήθελε να κάνει το 3/3 ώστε να μείνει ζωντανός, ωστόσο φιλοξενείται από τον κακό του δαιμόνα Απόλλωνα Παραλιμνιου (28 βαθμοί) που δεν έχει σωσει ακόμα την κατηγορία και σε 10 αγώνες εχει 5 νίκες και 5 ήττες στην Γ’ Εθνική κόντρα στους Ξανθιώτες. Στο πρώτο γυρο οι Σερραίοι επικράτησαν 1-4 στην Ξάνθη.

Στην Αλεξανδρούπολη (26 βαθμοί) η τοπική ομάδα με το μυαλό και στην απόφαση της ΕΠΟ για πιθανή αφαίρεση βαθμών στον αγωνα της Πλαγιάς, φιλοξενούν τον ελλιπή λόγω τιμωριών (Γκατζολάρι, Κωνστανταρας) Νέστο Χρυσούπολης και θέλουν την νίκη ώστε να αφήσουν 4 βαθμούς (στην ουσία 5 λόγω ισοβαθμίας) κάτω τους Καβαλιώτες. Στον πρώτο γυρο οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στην Χρυσούπολη.

Τέλος στην Γενισέα μετά την αλλαγή έδρας από τον Κουτσό, ο ελλιπής Άρης Αβάτου (27 βαθμοί) υποδέχεται την αδιάφορη, υποβιβασμένη και με απουσίες Αναγέννηση Πλαγιάς (14 βαθμοί) με στόχο την επιστροφή στα τρίποντα μετά από 8 ματς και την παραμονή του. Σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά για τους Ξανθιώτες. Στον πρώτο γυρο ο Αρης επικρατησε 0-3 στο Κιλκίς.

Tα υπόλοιπα παιχνίδια, είναι αμφίρροπα, όπου ξεχωρίζει το ντερμπι κορυφής Πανδραμαϊκός – Αγροτικός Αστέρας, το ντερμπι Θεσσαλονίκης Εθνικός Σοχού – Θερμαϊκός Θέρμης, ενώ τελος το Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Δόξα Δράμας ενδιαφέρει μόνο τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Εθνικός Σοχού – Θερμαϊκός Θέρμης
Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης
Άρης Αβάτου – Αναγέννηση Πλαγιάς
Αλεξανδρούπολη FC – Νέστος Χρυσούπολης
Πανδραμαϊκός – Αγροτικός Αστέρας
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Δόξα Δράμας