Γ’ Εθνική: ‘Επεσε στο… Νέστο η Αλεξανδρούπολη αλλά ελπίζει στο 2/2 και σε δικαστική δικαίωση

Επηρεασμένη αρκετά μετά την υπόθεση της ένστασης της Δόξας Δράμας εναντίον της η Αλεξανδρούπολη ηττήθηκε στο Φώτης Κοσμάς με 0-3 από τον φορμαρισμένο και αήττητο σε 8 αγώνες Νέστο Χρυσούπολης και πλέον ελπίζει στο απόλυτο 2/2 μέχρι το φινάλε και θετική απόφαση στην δικαστική της διαμάχη με τους Δραμινούς.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Εβρίτες και εκμεταλλευόμενοι τον αέρα στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δύο γρήγορα τέρματα από στημένες φάσεις, με κεφαλιά του Φραγκούλη από φαουλ από το κέντρο του γηπέδου και στο 12′ σχεδόν με παρομοιότυπο τρόπο με μακρινό φαουλ του Μενοίκου που με την βοήθεια του ανέμου η μπαλα πήρε περίεργη τροχιά και πάλι ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έκανε το 0-2.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Γκατζολάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα απειλήσει και πάλι αλλά ο Μπινόπουλος θα αποκρούσει δύσκολα με τα πόδια. Μοναδική ευκαιρία της Αλεξανδρούπολης στο πρώτο ημίχρονο ήταν μία κεφαλιά του Παπαγεωργίου στο εικοσάλεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και με την βοήθεια του αέρα, αλλά ο Νέστος κράτησε καλά την άμυνά του. Στο 62′ η Αλεξανδρούπολη θα μείνει με 10 παίκτες όταν ο Γκαϊδατζής θα δει κόκκινη κάρτα, για εξύβριση σύμφωνα με τον διαιτητή Τομαρά σε αντίπαλο παίκτη. Στο 68′ ο Καρακασίδης θα επιχειρήσει σουτ εκτός περιοχής, αλλά θα αποκρούσει ο έμπειρος Αθανασίου, ενω στο 80′ το σουτ εκτός περιοχής του Χριστοφορίδη θα αναγκάσει τον Αθανασίου σε νέα δύσκολη επεμβαση. Το τρίτο γκολ για τον Νέστο ήρθε στις καθυστερήσεις όταν σε φαουλ της Αλεξανδρούπολης ο πορτιέρε Αθανασίου θα διώξει με γροθιές και στην αντεπίθεση, ο Τσάκωνας που έιχε μπει ως αλλαγή θα γράψει το τελικό 0-3.

Πλέον η Αλεξανδρούπολη θέλει ένα μικρό θαύμα αφού έμεινε στους 26 βαθμούς και χρειάζεται το 2/2 με Ορφάνι στην έδρα της και στο Παραλίμνιο, συν το γεγονός να δικαιωθεί για την υπόθεση του αγώνα με την Αναγέννηση Πλαγιάς και την ένσταση της Δόξας Δράμας. Από την άλλη ο Νέστος πέτυχε την έκτη νίκη του σε 8 αναμετρήσεις, είναι αήττητος από τις 23 Γενάρη και την ήττα του από τον Αγροτικό Αστερα και την επόμενη εβδομάδα φιλοξενέι τον Άρη Αβάτου με στόχο νέα νίκη ώστε να καθαρίσει την κατηγορία μέσαα στον Πανδραμαικό.

Αρκετά παράπονα έχουν οι Εβρίτες από τον διαιτητή της ΕΠΣ Θράκης, Γιάννη Τομαρά και τους βοηθούς Διονίδη και Δροσίνη. Ιδίως στο 40′ ο διαιτητής για κόκκινη κάρτα (έδειξε κίτρινη) στον Μενίκου, όπως και στην αποβολή του Γκαιδατζή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Φλώρος): Μπινόπουλος, Παπαγεωργίου (45′ Χριστοφορίδης), Δορουγιδένης, Μπαρμπαγιάννης, Γκαϊδατζής, Κ. Πατσιώρας, Αγγ. Πατσιώρας (80′ Γκαβανόζης), Αμπραχαμιάν (66′ Τσιεγγελίδης), Καρακασίδης (80′ Τσιτσεκίδης), Ρουμπιές, Μαντζίρης (66′ Σιώπης)

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κετσιεμενίδης): Αθανασίου, Μπλιος, Μπάμπουρας, Φραγκούλης, Δόντσος, Γκατσολάρι, Παπαδόπουλος, Λούτζι, Μπαικαρά, Μενίκου, Τζουριτς