Οι εντυπώσεις Μπανιώτη από την «διαφορετική αλλά πολύ όμορφη εμπειρία» του Παγκοσμίου Κλειστού ως θεατής αντί για αθλητής

Ο Κώστας Μπανιώτης βρέθηκε από την Πέμπτη στο Βελιγράδι, προκειμένου να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου για πρώτη φορά στην καριέρα του ως θεατής και όχι ως αγωνιζόμενος.

Πρώτη φορά το ζω από έξω, συνήθως το ζούσα ως αθλητής. Είναι μια διαφορετική, αλλά πολύ όμορφη εμπειρία. Το στάδιο είναι πολύ όμορφο και η διοργάνωση πάρα πολύ καλή. Η στιγμή της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο ήταν  αναμφίβολα η καλύτερη της διοργάνωσης για εμένα και τους υπόλοιπους Έλληνες“, είπε ο Μπανιώτης.

Πως είναι όμως για έναν αθλητή που για σειρά ετών βρισκόταν στο προσκήνιο κάθε μεγάλης διοργάνωσης να παρακολουθεί πλέον τη δράση από απόσταση και να μην είναι ο ίδιος ο πρωταγωνιστής των γεγονότων;

Τελικά είναι πιο δύσκολα από έξω να βλέπεις και να περιμένεις να δεις πως θα πάει. Μέσα δεν έχεις τόσο άγχος. Ευτυχώς δεν μου έλειψε καθόλου όλο αυτό. Νιώθω καλά που παρακολουθώ τους αγώνες από την εξέδρα και σε καμία περίπτωση δεν αισθανόμουν τι κάνω εγώ εδώ έξω“.

Ο Μπανιώτης σχολίασε τόσο την παρουσία της εθνικής ομάδας, όσο και την παρουσία των αθλητών στον τελικό του ύψους. “Είναι μια μεταβατική χρονιά για την ελληνική ομάδα, καθώς βρισκόμαστε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και λογικά πάντα υπάρχουν απώλειες. Ο Μίλτος τείνει να γίνει θρύλος στο αγώνισμα του με όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να κάνει”.

Για το ύψος ανεφερε ότι «έγινε πολύ ωραίος αγώνας τόσο στις γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα στους Άνδρες καθώς είχε ωραία ροή και κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο».

Ο Μπανιώτης από την αρχή της σεζόν έχει αναλάβει χρέη προπονητή στην ομάδα του την Ολυμπιάδα Κομοτηνής. «Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω κι ελπίζω να συνεχίσει να μου αρέσει και να παραμείνω στο χώρο, ώστε να προσφέρω και από αυτό πόστο», κατέληξε ο έμπειρος αθλητής, ο οποίος έχει καταλάβει την τέταρτη θέση σε Παγκόσμιο Κλειστού στο ύψος – τέτοιες μέρες 10 χρόνια πριν στην Κωνσταντινούπολη.