Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα για την Σόνια Τσεκίνη που κατέρρευσε δίπλα στον Τοροσιάν – Χειρουργείται την Τετάρτη και χρειάζεται αίμα

Οπως αναφέρει το runningnews, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο ισχίο κατά την διάρκεια του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα και η Σόνια Τσεκίνι αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αυριο Τεταρτη 23/3 στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

Πρόκειται για την κορυφαία Ελληνιδα αθλήτρια που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο καθώς παλεύει με τον καρκίνο αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να αγωνίζεται και να κερδίζει σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Την Κυριακή ήταν σε τροχιά μεταλλίου στον Ημιμαραθωνιο της Αθήνας όταν κατέρρευσε λίγο μετά το 15ο χιλιόμετρο, έχοντας δίπλα της τον Κομοτηναίο Γιάννη Τοροσιάν (οι δυο τους στην φωτο), ο οποίος παράτησε τον αγωνα του και για δέκα λεπτά ήταν δίπλα της και την φρόντιζε μέχρι να έρθουν οι διασώστες και να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

«Εκτός από την θετική ενέργεια όλου του δρομικού κόσμου, για την επέμβαση θα χρειαστούν και κάποιες φιάλες αίμα. Μπορείτε να δώσετε από όλη την Ελλάδα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο – κέντρο αιμοδοσίας, αναφέροντας πως δίνετε για λογαριασμό της Σόνιας Τσεκίνι που χειρουργείται στον Νοσοκομείο Ευαγγελισμός», επισημαίνει ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο runningnews.

Η 45χρονη Σόνια Τσεκίνη, με καταγωγή από το Αργος Ορεστικό της Καστοριάς, δίνει δύναμη και έμπνευση σε όλον τον κόσμο. Τον περασμένο Νοέμβριο κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα ακολουθεί θεραπείες για καρκίνο. Τον περασμένο Αϋγουστο προχώρησε σε επέμβαση αφαίρεσης μαστού ενώ τρεις μήνες μετά έτρεξε τον πρώτο της μαραθώνιο κι ενώ ήταν ακόμη σε φάση θεραπειών!

«Είχα διαπιστώσει από το 2018 ότι είχα κάποια μικρά εξογκώματα στο σώμα μου, αλλά με καθησύχασαν οι γιατροί γιατί θεώρησαν πως είναι από την προπόνηση. Στην πορεία είδα ότι ο οργανισμός μου είχε πέσει κάπως, όπως έδειχναν και οι χρόνοι μου στην προπόνηση, ενώ άρχισαν και τα εξογκώματα να μεγαλώνουν.
Στη διάρκεια της καραντίνας η κατάσταση χειροτέρευσε. Στις αρχές του 2021 έκανα εξετάσεις και τις πήγα στον γιατρό, που, έκπληκτος, μου είπε: ‘Ακόμη ζεις εσύ;’. Του λέω ‘τι είναι αυτά που λες γιατρέ; Έχω να πάω και 15 χιλιόμετρα με το ποδήλατο για να γυρίσω σπίτι’, και μου απαντάει: ‘Αυτό σε ενδιαφέρει εσένα ή η ζωή σου;’. Στον γυρισμό, πάνω στο ποδήλατο, έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή.
Πήγα και σε άλλους γιατρούς να με δουν. Ένας από αυτούς μου είπε ότι έχω μόνο τρεις μήνες ζωής! Ευτυχώς βρέθηκε ένας πολύ καλός γιατρός από την Καστοριά και με έσωσε. Άρχισα να κάνω χημειοθεραπείες μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, χωρίς όμως να σταματήσω να γυμνάζομαι. Ακόμη και μέσα στο Θεαγένειο έτρεχα 5-6 χιλιόμετρα την ημέρα στις βεράντες του νοσοκομείου. Οι άλλες ασθενείς μού έλεγαν μπράβο για το κουράγιο μου», είχε αποκαλύψει η Σόνια Τσεκίνη σε συνέντευξή της στην «Αυγή» πριν τέσσερις μήνες.

Με την έκκληση για αίμα ενόψει της επέμβασης στην οποια θα υποβληθεί η Σόνια Τσεκίνη ασχολήθηκε το απόγευμα της Τρίτης και η ΕΡΑ Σπορ. Οι ενδιαφερόμενοι από την Θράκη αλλά και οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας μπορούν να σπεύσουν στο νοσοκομείο της περιοχής τους και να δώσουν αίμα για την Σόνια Τσεκίνη, αναφέροντας ότι χειρουργείται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.