Γ’ Εθνική: Γιατί με τρεις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια ο πρωταθλητής Ορφέας Ξάνθης εξασφαλίζει μαθηματικά την παραμονή του

Με το 3-0 επί του Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου ο Ορφέας Ξάνθης δείχνοντας καρδιά πρωταθλητή υποβίβασε ουσιαστικά την καβαλιώτικη ομάδα, το σημαντικότερο όμως είναι οτι παρέμεινε ζωντανός στο θαύμα της παραμονής στην Γ’ Εθνική.

Μπορεί να θεωρείται εδώ και καιρό φαβορί για τον υποβιβασμό, ωστόσο έρευνα του ThrakiSportS αναδεικνύει ότι με τρεις νίκες στα ισάριθμα ακόλουθα παιχνίδια του Ορφέα, μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της χωρίς να ενδιαφέρεται για την εξέλιξη στα υπόλοιπα ματς. Και αυτό γιατί με τρεις δικές του νίκες σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των άλλων ομάδων, αυτή η παραμονή εξασφαλίζεται και μαθηματικά.

Αυτήν την στιγμή ο Ορφέας Ξάνθης έχει 21 βαθμούς και είναι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, όπως κάτω από την ζώνη είναι και οι Νέστος Χρυσούπολης και Δόξα Δράμας που έχουν από 25. Πάνω από την ζώνη είναι η Αλεξανδρούπολη, ο Εθνικός Σοχού και ο Θερμαϊκός Θέρμης που έχουν από 26 πόντους, ο Αρης Αβάτου που έχει 27 και ο Απόλλων Παραλιμνίου που έχει 28. Ουσιαστικά ο Ορφέας Ξάνθης καλείται να προσπεράσει τουλάχιστον δύο από αυτές τις ομάδες και η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμά του είναι τέτοιο, που εφόσον πετύχει τρεις νίκες, θα τα καταφέρει.

Ο Ορφέας έχει να παίξει με Απόλλωνα Παραλιμνίου την Τετάρτη στις Σέρρες, Εθνικό Σοχού την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο του ΑΟΞ και Θερμαϊκό Θέρμης στην Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική. Με τρεις νίκες σε αυτά τα ματς ο περσινός πρωταθλητής Ορφέας Ξάνθης φτανει τους 30 βαθμούς και σώζεται γιατι δεδομένα σε αυτούς τους βαθμούς θα ξεπερνά τουλάχιστον δυο από τις ομάδες που είναι από πάνω του.

Καταρχην, τους 30 βαθμούς είναι αδύνατο να ξεπεράσουν με αυτά τα δεδομένα τόσο ο Εθνικός Σοχού όσο και ο Θερμαϊκός Θέρμης, που αυτήν την στιγμή ισοβαθμούν στους 26 καθώς παίζουν μεταξύ τους την προσεχή αγωνιστική. Αν η μια από τις δυο ομάδες κερδίσει σε αυτό το παιχνίδι, τότε μόνον αυτή μπορεί να πάει πάνω από τους 30 και η αλλη δεδομένα θα μείνει στην καλύτερη περίπτωση στους 29 (πάντα παίρνουμε δεδομένο ότι ο Ορφέας θα τις κερδίσει). Σε περίπτωση δε που αναδειχουν ισόπαλες στο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε θα υπάρξει ισοβαθμία όλων στους 30 αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα ευνοείται ο Ορφέας που θα έχει τρεις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια σε συνολο τεσσάρων αγώνων (είχε νικήσει και στον Σοχό στον πρώτο γύρο).

Ωστόσο και η ομάδα που αντιμετωπίζει ο Ορφέας Ξάνθης την προσεχή Τετάρτη, ο Απόλλων Παραλιμνίου, μπορεί να θέλει μόνο μια νίκη για να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς και να εξασφαλίσει την παραμονή του. Ωστόσο βάσει προγράμματος, αυτούς μπορεί να τους πάρει είτε απέναντι στην Δόξα Δράμας είτε απέναντι στην Αλεξανδρούπολη, στέλνοντας ουσιαστικά αυτές τις δυο ομάδες κάτω από τον Ορφέα. Ειδικά με δεδομένο ότι η μεν Αλεξανδρουπολη έχει να παίξει και με τον Νέστο, αγώνα από τον οποίο επίσης μια από τις δυο ομάδες ή και οι δυο θα χάσουν βαθμούς, ενώ η Δόξα έχει να αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική τον Σοχό και θα είναι αδύνατο φυσικά να πάρουν τρίποντο από αυτό το ματς και οι δυο ομάδες.

Το πρακτικό συμπέρασμα είναι ότι είναι διαμορφωμένο έτσι το πρόγραμμα με τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή να παίζουν μεταξύ τους, που εφόσον ο Ορφέας κάνει το 3×3, θα εξασφαλίσει την παρουσία του για έκτη χρονιά στην Γ’ Εθνική. Το θέμα είναι αν θα έχει τα ψυχικά αποθέματα να το κάνει, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις απουσίες που θα έχει στα προσεχή παιχνίδια, καθώς η αρμάδα του Μπάμπη Χατζημεστή θα παίζει πλέον με την πλάτη στον τοίχο και η παραμικρή βαθμολογική απώλεια θα είναι καταδικαστική για τους περσινούς πρωταθλητές. Στον Ορφέα ξέρουν ότι κυνηγούν ένα θαύμα, αλλά κανείς δεν πρεπει να υποτιμά την καρδιά των (εν ενεργεία) πρωταθλητών…