ΕΠΣ Ξάνθης: Ικανοποίηση στον Δήμο Αβδήρων για την πρόκριση δύο ομάδων του στον τελικό του Κυπέλλου

Μπορεί στον Δήμο Αβδήρων να υπάρχει ολίγον τρέξιμο τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του θέματος που ανέκυψε με το μουσουλμανικό νεκροταφείο της οθωμανικής περιόδου στον Πετεινό, ωστόσο την ίδια στιγμή επικρατεί και γιορτινή ατμόσφαιρα για την πορεία των ομάδων του.

Τόσο ο Άρης Πετεινού όσο και η Ελπίδα Γενισέας αποτελούν ομάδες που ανήκουν σε χωριά του συγκεκριμένου Δήμου, καθιστώντας… εσωτερική υπόθεση το ζήτημα της κατακτησης του Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο τίτλοι στο τοπικό ποδόσφαιρο θα καταλήξουν στον Δημο Αβδήρων, αφού υπενθυμίζεται ότι ο Αρης Πετεινού έχει ήδη εξασφαλίσει και το πρωτάθλημα.

Λογικό να χαίρεται ενόψει αυτου του αγώνα ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης (φωτο απο προσφατη επισκεψη του σε υπουργεία παρουσία και του Βασίλη Τοροσιδη). Πάντως, ο τελικός δεν θα γίνει σε γηπεδο που να ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αβδήρων και ας είναι εντός αυτών το μεγαλύτερο του νομού Ξάνθης αλλά και όλης της Θράκης. Ο λόγος για το Xanthi Arena των Πηγαδίων στο οποίο αγωνίζεται ο ΑΟΞ.

Απόφαση της ΕΠΣ Ξανθης είναι να μην διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός σε αυτό το γηπεδο, καθώς είναι ιδιωτικό και πρεπει να υπάρξει συνενόηση με την ΠΑΕ και ενδεχομένως να πρέπει να καλυφθεί και μέρος των εξόδων για την χρησιμοποίησή του (οι εποχές που τα αναλάμβανε αυτά ο Πανόπουλος δείχνει να έχουν παρέλθει). Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής πριν καν διεξαχθούν οι αναμετρήσεις των ημιτελικών είναι ο τελικός να διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ, μέσα στην πόλη της Ξάνθης, το Σαββατοκύριακο πριν το Πάσχα.