Επαγγελματικό ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του ΑΟΞ για τον Ξανθιώτη Φίλιππο Δημητριάδη και τον Εβρίτη Σαράντη Τσελεμπάκη

Μπορεί να κλήθηκαν από τον νέο κόουτς του ΑΟΞ Κώστα Ανυφαντάκη να εισέλθουν στον αγώνα μόλις στο 90′ της αναμέτρησης και ενώ το σκορ ήταν ήδη στο 3-0, ωστόσο θα είναι μια στιγμή πυ δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Είναι η στιγμή που ο Φίλιππος Δημητριάδης και ο Σαράντης Τσελεμπάκης κατέγραψαν την πρώτη τους επαγγελματική συμμετοχή, την πρώτη τους φορά σε επίσημο αγωνα επαγγελματικής λίγκας. Μια δικαίωση για τα δυο Θρακιωτάκια που προέρχονται από τις ακαδημίες του ΑΟΞ, για τις οικογένειές τους αλλά και για τους ανθρώπους που μόχθησαν και συνέβαλαν στην ποδοσφαιρική ανέλιξή τους.

Ο Φίλιππος Δημητριάδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 2002. Είναι γιος του Γιάννη Δημητριάδη, που αυτήν την περίοδο είναι προπονητής στην Κ17 του ΑΟΞ. Αγωνίζεται ως αμυντικός και συγεκριμένα στην αριστερή πλευρά της άμυνας, αν και μπορεί με αξιώσεις να σταθεί και στον χώρο του κέντρου. Εχει ύψος 1.82μ και ζυγίζει 73 κιλά. Αυτήν την περίοδο είναι φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Λόγω και των σπουδών του, πέρυσι αγωνίστηκε με την Ελπίδα Σαπών στην Γ’ Εθνική ενώ πιο πριν είχε συμμετοχές στο ίδιο πρωτάθλημα με την φανέλα του Ηρακλή Νέου Ζυγού και υπό τις οδηγίες του πατέρα του.

Ο Σαράντης Τσελεμπάκης γεννήθηκε το 2005 στην Αλεξανδρούπολη και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Αν και τρία χρόνια μικρότερος από τον Δημητριάδη, ζυγίζει και αυτός 73 κιλά, ενώ το ύψος του είναι 1.78μ. Θεωρείται (μαζί με τον αδελφό του) το μεγαλύτερο ταλέντο που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια ο Εβρος. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Νίκης Απαλού του Παναγιώτη Λογαρά, από τις οποίες μετακόμισε στον ΑΟΞ πριν τρία χρόνια. Την πρώτη του σεζόν «έβγαλε μάτια» με την Κ15 του ΑΟΞ στην SL1 αλλά στην συνέχεια δεν είχε τις ευκαιρίες που και ο ίδιος θα ήθελε στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Super League λόγω της πανδημίας.

Αμφότεροι έγιναν μαζί το περασμένο καλοκαίρι επαγγελματίες υπογράφοντας το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Μαζί έκαναν και το ιστορικό τους ντεμπούτο, έστω και για να αγωνιστούν μόνο στην διάρκεια των καθυστερήσεων. Για το τυπικό, ο Δημητριάδης μπήκε στην θέση του σκόρερ Αλι Μπαμπά και ο Τσελεμπάκης σε αυτήν τους Τσέλιου, ακριβως με την συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, ώστε να πάρουν το βάπτισμα του πυρός. Κάπως έτσι, έγραψαν την πρώτη συμμετοχή, με την ευχή και ελπίδα να έχουν υγεία και να γρήγορα να πολλαπλασιαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο αγωνα έκανε ιστορικό ντεμπούτο για πρώτη φορά ως βασικός ένα ακόμα παιδί που προέρχεται από την ακαδημία του ΑΟΞ, ο Γιώργος Τσιλιγγίρης, που είχε μάλιστα και αρκετά καλή απόδοση. Δυστυχώς για την ομάδα της Ξάνθης ο στόχος της ανόδου έχει χαθεί, αλλά το γεγονός αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις ο Κώστας Ανυφαντάκης να προωθήσει σταδιακά στην πρώτη ομάδα αυτά τα νέα παιδιά ώστε να παίρνουν εμπειρίες και πάνω σε αυτά, που δεδομένα αγαπάνε αυτήν την φανέλα, να χτιστεί ο κορμός για τον ΑΟΞ της επόμενης σεζόν.