Με ανοιξιάτικο χιόνι o Ημιμαραθώνιος της Αθήνας – Τερμάτισαν στους πρώτους 150 σε κάτω από μιάμισι ώρα Συμεωνίδης και Τοροσιάν

Οι νιφάδες του χιονιού που έπεφταν νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος δεν στάθηκαν αρκετές για να πτοήσουν τους δρομείς που δυναμικά έδωσαν το “παρών” στον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος είχε και χαρακτήρα Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Στις 8.30 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση των δρομέων σε έξι μπλοκ των 1.000 ατόμων το καθένα, στο πρώτ από τα οποία είχαν ενταχθεί και οι αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη παράλληλα με τον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και Θρακιώτες, όπως είχε αναφέρει το ThrakiSportS.

Ο Αλεξάντρου Κορνέσκι από τη Ρουμανία στους άνδρες – που σημείωσε ρεκόρ διαδρομής με 1.07.26 – και η Κατερίνα Ασημακοπούλου στις γυναίκες ήταν οι νικητές στον Διεθνή 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ο αθλητής του Πανελληνίου Παναγιώτης Καραϊσκος στέφθηκε νικητής  για τέταρτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου.  Κάλυψε την απόσταση σε 1.07.45, βελτιώνοντας τη δική του προηγούμενη επίδοση.

Σε σχέση με τους αθλητές από την Θράκη, στους πρώτους 150 που τερμάτισαν σε χρόνο κάτω της μιάμισης ώρας η αναζήτηση του ThrakiSportS στα ανεπίσημα αποτελέσματα εντοπίζει δύο: τον Ξανθιώτη Δημήτρη Συμεωνίδη του ΟΦΘΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου που τερμάτισε σε χρόνο 1:24:19 και βρίσκεται 71ος στην γενική κατάταξη (ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας) και τον Κομοτηναίο Γιάννη Τοροσιάν που τερμάτισε σε χρόνο 1:26:47 και εμφανίζεται να καταλαμβάνει την 103η θέση στην γενική καταταξη (πάντα ανεξαρτήτως φυλου και ηλικίας). Δεν εντοπίζεται στους 150 πρώτους που τερμάτισαν σε χρόνο κάτω από 1:30:00 ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής Δήμος Μαγγίνας, που με βάση τις λίστες συμμετοχής είχε δηλωθεί κανονικά στον αγώνα αποτελώντας το έκτο μεγαλύτερο όνομά του, από πλευράς παλιότερων επιδόσεων.

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 10ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ