Κύπελλο Βορείου Ελλάδος: Πέρασε στον τελικό αλλά έχασε τον τίτλο η Φιλία Ορεστιάδας, έμεινε εκτός τριάδας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ένας θεσμός που επανήλθε μετά από τρία χρόνια, οπότε τον είχε κατακτήσει η Φιλία Ορεστιάδας.

Ο σύλλογος του Βορείου Έβρου προσάθησε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, προκρίθηκε στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερε σε αυτόν απέναντι στον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Η Φιλία αγωνίστηκε φέτος στην Α1 Ανδρών αλλά υποβιβάστηκε μετά από χρόνια, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν πρωταθλήτρια στη Β’ Εθνική.

Στο γυμναστήριο της ΧΑΝΘ δεν πήγε πλήρης καμία από τις δύο ομάδες, ο ΟΕΑ εμφάνισε όμως Έλληνες βασικούς αθλητές του και επιβεβαίωσε ότι είχε και το πλεονέκτημα. Έφτασε στη νίκη με 4-1 και χάρηκε μία ακόμα πρωτιά ύστερα από εκείνες στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στα μπαράζ ανόδου στην Α2.

Στον πάγκο των νικητών ήταν ο Παντελής Ελευθεριάδης και της Φιλίας Ορεστιάδας ο Βούλγαρος Γκεόργκι Δασκάλοφ. Στα ημιτελικά ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης απέκλεισε με 4-1 την έτερη ομάδα του Έβρου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και η Φιλία (που ήταν νικήτρια τη σεζόν 2018-2019, την αμέσως προηγούμενη φορά, που είχε γίνει το Τοπικό Κύπελλο) τον ΣΕΑ Κοζάνης με το ίδιο σκορ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φιλία Ορεστιάδας-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης 1-4:
Κωνσταντίνος Μηλικούδης-Ανέστης Γιοβάς-Αλχαζίδης 0-3 (6-11, 8-11, 5-11)
Στέλιος Τζιαμαλίδης-Αναστάσιος Καριοφυλλίδης 1-3 (9-11, 11-6, 5-11, 7-11)
Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής-Χρυσόστομος Μακέδας 3-2 (9-11, 9-11, 11-4, 11-3, 11-7)
Μηλικούδης-Καριοφυλλίδης 1-3 (4-11, 4-11, 11-8, 9-11)
Γκαϊντατζής-Γιοβάς 0-3 (6-11, 10-12, 9-11)

Στη Θεσσαλονίκη έγινε και αγώνας για τις θέσεις 3-4 επειδή οι προκρίσεις για τα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδας είναι τρεις από τη συγκεκριμένη Περιφέρεια. Σε αμφίρροπο ματς ο ΣΕΑ Κοζάνης κατέβαλλε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 4-2 και κατέκτησε την προνομιούχο θέση. Είχε στη σύνθεση τους Ανέστη Σόντρα (σημείωσε δύο νίκες στον «μικρό» τελικό), Αγησίλαο-Θεόδωρο Σταματίου (μία νίκη) και Αλέξανδρο Παναγιωτίδη (μία νίκη). Ο Ευάγγελος Δερνεξής, ο Μάριος Δελάκης και ο Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας ήταν στην τριάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που εν τέλει δεν κατάφερε να προκριθεί.