Αποκαλύψεις Ντέμη για την αδελφή του Μαίρη, ποιους θεωρεί κορυφαίο Έλληνα και ξένο ποδοσφαιριστή και τι κόμμα ψήφισε

Η συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο Ντέμης Νικολαΐδης στον Δημήτρη Δανίκα για το «Πρώτο Θέμα» σχεδόν μονοπώλησε τα μέσα ενημέρωσης ως προς την αναπαραγωγή της για την διάψευσή του σε σχέση με την δήθεν σχέση του με την δημοσιογράφο του Mega Κατερίνα Παναγοπούλου.

Ωστόσο η συνέντευξη, από τις σπάνιες που παραχωρεί ο Εβρίτης, μόλις η 13η όπως ο ίδιος αποκάλυψε, έχει και άλλες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. «Αυτός ο «φονιάς» έκανε τα πάντα με μοναδικό, αποκλειστικό σκοπό να μετακινηθεί από την πρώτη του ομάδα, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, και μετά διά μέσου του Απόλλωνα να ενσωματωθεί στα ανελέητα στούκας της Νέας Φιλαδέλφειας. Μετά κόπου, βασάνων και πολλών διαπραγματεύσεων. Αποτέλεσμα; Μέσα σε διάστημα κάτι περισσότερο από έξι χρόνια να στείλει στα δίχτυα των αντιπάλων 125 γκολάρες. Κάπου μεταξύ 1996-2003», σχολιάζει στον πρόλογό του ο Δανίκας.

Μεταξύ άλλων, στην κουβέντα, ακολουθεί ο εξής ενδιαφέρον διάλογος, που δεν τράβηξε πολύ τα φώτα της δημοσιότητας:

– Είσαι αριστερός; Οι γονείς σου αριστεροί;
«Καμία σχέση».
– Δεν ψήφιζες ΚΚΕ;
«Ποτέ. Για μένα αριστερός είναι εκείνος που σε μια αναμέτρηση της Μπάγερν εναντίον της Μπόχουμ είναι με την Μπόχουμ. Με τον αδύναμο. Οπως έλεγε και ο Ντάλτον Τράμπο, το είδα σε μια ταινία».
– Μα, έχεις δει την ταινία για τον Ντάλτον Τράμπο;
«Φυσικά, την έχω δει» (σ.σ. Ο Ντάλτον Τράμπο, από τους κορυφαίους σεναριογράφους του Χόλιγουντ, με δύο Οσκαρ για ταινίες που τις είχε υπογράψει με ψευδώνυμο επειδή το σύστημα με το κυνήγι μαγισσών του ΜακΚάρθι τον είχε προγράψει ως μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ). «Ο Τράμπο λοιπόν είχε ρωτήσει την κόρη του ποια θα ήταν η αντίδρασή της σε περίπτωση που κάποιος ζητιάνος την εκλιπαρούσε να τον βοηθήσει. Και της λέει πως αν δεν τον βοηθήσει λέγοντάς του να πάει να δουλέψει, τότε αυτή η στάση είναι συστημική. Αντιθέτως, αν του έδινε τα μισά απ’ όσα είχε, αυτή η στάση είναι αριστερή».
– Και εσύ τι ψήφιζες;
«Να σου πω την αλήθεια, τις δύο τελευταίες φορές ψήφισα Νέα Δημοκρατία για να απαλλαγούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ».
– Που δεν είναι αληθινό αριστερό κόμμα.
«Ακριβώς».
– Ποιος, κατά τη γνώμη σου, σήμερα είναι ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής;
«Στο παρελθόν ο Χατζηπαναγής, σήμερα ο Κώστας Φορτούνης. Όμως πληγωμένος από πολλούς τραυματισμούς».
– Καλύτερος από τον Βασίλη Τσιάρτα;
«Διαφορετικό παίξιμο. Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει».
– Έχεις μια αδελφή, δεν είναι έτσι;
«Ναι, τη Μαίρη, και της οφείλω πολλά στα γράμματα. Εκείνη μου έμαθε να λέω “κατ’ αρχάς” και όχι “καταρχήν” και όχι “στις μιάμιση”, αλλά “στη μία”. Και πολλά άλλα».
– Δηλαδή διαβάζεις;
«Αν διαβάζω λέει. Η βιβλιοθήκη μου με δύο χιλιάδες βιβλία. Μέχρι τα 20 μου σχεδόν τίποτα, μετά διάβαζα φανατικά».
– Λογοτεχνία;
«Ιστορία και λογοτεχνία. Η αδελφή μου με έσπρωξε να διαβάσω πρώτα όλους τους Ελληνες κλασικούς λογοτέχνες. Από Βενέζη μέχρι Παπαδιαμάντη, τους πάντες. Μετά αφοσιώθηκα στην Ιστορία. Δεκάδες τίτλοι για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και άλλοι τόσοι για τον ελληνικό Εμφύλιο, ιστορικές μελέτες απ’ όλες τις πλευρές, να μάθω την αλήθεια. Φαντάσου ότι στα ξενοδοχεία, το βράδυ, εγώ διάβαζα μέχρι τις 2 και θυμάμαι τον Κατσουράνη να διαμαρτύρεται για να κλείσω το φως».
– Ποιος απ’ όλους τους αγώνες που έδωσες σου έμεινε αλησμόνητος;
«Όταν παίξαμε στη Γερμανία εναντίον της Λεβερκούζεν και φέραμε ισοπαλία 4-4. Και σκέψου ότι εγώ δεν είχα βάλει κανένα γκολ. Αλλά το καταχάρηκα».
– Ποιοι, κατά τη γνώμη σου, είναι οι top ποδοσφαιριστές όλων των εποχών; Ποιον θα έβαζες πρώτον;
«Μα φυσικά, τον Μέσι, ούτε συζήτηση».
– Βλέπεις ποδόσφαιρο;
«Όταν έπαιζα, δεν έβλεπα ποδόσφαιρο, προτιμούσα να διαβάζω, τώρα βλέπω».
– Και τα παιδιά;
«Τα παιδιά πάνε καλά, και η Μελίνα και ο Γιώργος».

nikolaidis_danikas7

nikolaidis_danikas8
nikolaidis_danikas9
nikolaidis_danikas10
nikolaidis_danikas11

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ