Με «επίθεση» στους ιδιοκτήτες Ξάνθης Μπιλ Πάπας και Καβάλας Αλεξ Χαντιτάγκι η απολογία του εορτάζοντος Αλέξη Κούγια στην Πειθαρχική

Πριν την συζήτηση της καταγγελίας της Δόξας Δράμας κατά της Αλεξανδρούπολης, ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ βρέθηκε ο (εορτάζων) Αλέξης Κούγιας για να απολογηθεί, έχοντας κληθεί μετά από δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ κατηγορείται για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου για τις προ δεκαημέρου δηλώσεις του εναντίον των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Βέροια και κυρίως τα όσα ανέφερε περί σύλληψης στενού συνεργάτη τους ως επικεφαλής εγκληματικής διοργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών. Ενώπιον των τριών γυναικών δικαστών, ο Κούγιας ανέπτυξε τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, υποστήριξε ότι αυτά προκύπτουν από επίσημες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα ενώ διευκρίνισε ότι η δική του καταγγελία γίνεται για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δυσφήμισή του.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχει μανία διώξεως σε βάρος του και κατήγγειλε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελία ότι του ασκεί διώξεις γιατι υπάρχει σε βάρος του καταγγελία από τον Κούγια στον Άρειο Πάγο. Μάλιστα στο σημείο αυτό διαβάζοντας και μέρος της ανακοίνωσης της ΑΕΛ για την οποία κλήθηκε να απολογηθεί, υποστήριξε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη στην Super League 2 εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ομάδων διάφορες αμφισβητούμενες προσωπικότητες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά μάλιστα παραδείγματα αυτά της Ξάνθης και της Καβάλας.

«Πέρυσι καταδικάστηκα για δυσφήμιση της Ξάνθης επειδή μίλαγα για τον νέο ιδιοκτήτη της, έναν Μπιλ Πάπας και πλέον αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος αυτός έκανε ξέπλυμμα χρήματος έχοντας αποσπάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με παράνομο τρόπο από τράπεζες της Αυστραλίας. Αλλά εγώ καταδικάστηκα και πλήρωσα», είπε ο Κούγιας ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Και στην Καβάλα έχουν μια παρεμφερή περίπτωση, έναν αμφίβολο Καναδοϊρανό ο οποίος μάλιστα πριν τις δικές μου δηλώσεις είχε καταφερθεί εναντίον της διαιτησίας στον αγωνα που ειχε με την Βέροια, έκανε λογο και για μαφία μάλιστα. Είδατε εσείς καμία κλήση του; Μόνο εμένα καλούν γιατί τους έχει πιάσει μανία καταδίωξης, αλλά όσο και να με διώκουν και να με αναγκάζουν να πληρώνω, εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σιωπήσω και ας έχω πληρώσει ένα εκατ. ευρώ σε πρόστιμα που τα έβγαλα με νόμιμα χρήματα από το νόμιμο επάγγελμα που ασκώ επί τόσα χρόνια», είπε ακόμα ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ ρωτήθηκε αν έκανε τις καταγγελίες του με επίσημο τρόπο ζητώντας αριθμό πρωτοκόλλου σε κάποια από τις αρχές που αναφέρει και απάντησε ότι δεν υπήρχε λόγος από την στιγμή που έκανε δημόσια αυτήν την καταγγελία, καλώντας τις αρχές που αναφέρει να παρέμβουν. Παράλληλα, έκανε και ένσταση παραγραφής, καθώς υποστήριξε ότι η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ασκήθηκε σε βάρος του στις 14 Μαρτιου ενώ η επίμαχη δήλωση έγινε στις 5 Μαρτίου και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΕΛ αλλά αναπαρήχθη και από όλα τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, δηλάδή αφού παρήλθε η προβλεπόμενη πενθήμερη προθεσμία και κατόπιν παρένεσης του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ Ιάκωβου Φιλιππούση. Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να καταθέσει ως το μεσημέρι της Τετάρτης απολογητικό υπόμνημα, συνεπώς δεν αναμένεται απόφαση προτού περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.