Με Σιώπη, Μάνταλο και Γούτα οι κλήσεις του Πογιέτ για Ρουμανία και Μαυροβούνιο!

Με 26 ποδοσφαιριστές οι πρώτες κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ για τους εκτός έδρας φιλικούς αγώνες με τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο.

Παρόντες θα είναι στην αποστολή της Εθνικής οι Θρακιώτες Μανώλης Σιώπης και Πέτρος Μάνταλος, ενώ ο Ουρουγοαυνός τεχνικός συμπεριέλαβε τόσο τον πρώην αμυντικό της Ξάνθης Δημήτρη Γούτα, όσο και τους δύο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού, Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Γιώργο Αθανασιάδη.

Εκτός έμεινε ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης που ταλαιπωρείται από τραυματισμό, αλλά δεν έχει συμπεριλάβει τους Παπασταθόπουλο, Σιόβα και Μανωλά, όπως και τον προσφάτως επανακάμψαντα στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Κουρμπέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε με τους δύο τελευταίους και κατόπιν συνεννόησης αποφασίστηκε να μην κληθούν, καθώς και οι ίδιοι ανέφεραν πως είναι αρκετά επιβαρυμένοι. Ιδίως πάντως σε ό,τι αφορά τον Μανωλά λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις του παρελθόντος κι αμφότεροι αναμένεται να βρίσκονται κανονικά στις επόμενες κλήσεις. 

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα πρόσωπο-έκπληξη. Ο λόγος για τον 18χρονο κεντρικό χαφ Χρήστο Κουρφαλίδη, ο οποίος αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Κάλιαρι, ο οποίος μετράει 2+2 συμμετοχές και με την πρώτη ομάδα, σε Κύπελλο (βασικός και στα δύο) και πρωτάθλημα (16 λεπτά συνολικά). 

Στα αξιοσημείωτα των κλήσεων επίσης η επιστροφή του Κουλούρη μετά από 1,5 χρόνο στη “γαλανόλευκη”, αλλά και του Γιακουμάκη μετά από έναν χρόνο. 

Αναλυτικά οι κλήσεις του Πογιέτ: 

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Γούτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Χρήστος Κουρφαλίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Λημνιός, Πέτρος Μάνταλος, Γιώργος Μασούρας, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης.