Για 5η ημέρα 20 άνθρωποι στο έλεος του καιρού και της έλλειψης τροφής και ιατρικής φροντίδας σε μία νησίδα του Έβρου

«Για 5η ημέρα 20 άνθρωποι στο έλεος του καιρού και της έλλειψης τροφής και ιατρικής φροντίδας σε μία νησίδα του Έβρου. Είκοσι πρόσφυγες από την Συρία, ανάμεσα τους μία έγκυος γυναίκα που αιμορραγεί και επτά παιδιά», υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το τμήμα Προσφυγικής -Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνουν, «σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, αλλά και με βάση τις ενέργειες της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της οργάνωσης Human Rights 360 , όπως και αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών, τους εγκατέλειψε εκεί δια της βίας ελληνική στρατιωτική ή παραστρατιωτική  δύναμη , αφού προηγουμένως επιχείρησαν να ζητήσουν άσυλο σε ελληνικό έδαφος» .

«Κατά τη διάρκεια της παράνομης και βίαιης επαναπροώθησής τους, ένα τετράχρονο παιδάκι χάθηκε όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι στα ορμητικά νερά του ποταμού. Μία τραγωδία καρμπόν με μια προ διμήνου παρόμοια  εξελίσσεται στον Έβρο. Τότε που 25 πρόσφυγες έγιναν αποδεδειγμένα μπαλάκι ανάμεσα στις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 33χρονου πρόσφυγα, καθώς και τη φυλάκιση και τον βασανισμό Τούρκων αντικαθεστωτικών μετά την «επιστροφή» τους στην Τουρκία», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Σήμερα το πρωί οι πρόσφυγες ενημερώνουν με βίντεο για την παρουσία κομάντος που προσεγγίζουν την νησίδα, την ίδια ώρα που οι ελληνικές αρχές  δηλώνουν άγνοια και αδυναμία να τους εντοπίσουν».

«Ως εδώ η υποκρισία. Όλες οι ανθρώπινες ζωές  έχουν αξία. Μετράνε το ίδιο ανεξάρτητα από φυλή,  θρησκεία και χρώμα.

Γνωρίζουμε τι είναι η κυβέρνηση που δυστυχώς διαθέτουμε, πόσο φλερτάρει με τον ρατσισμό, και πόσο επενδύει στην επιλεκτική ξενοφοβία. Αυτή η κυβέρνηση όμως εκπροσωπεί επίσημα μια χώρα και έναν λαό. Και σ’ αυτή τη χώρα  κάθε ανθρώπινη φωνή απαιτεί: Βρείτε και σώστε τους 20 πρόσφυγες τώρα», καταλήγουν. 

Πηγή: https://www.amna.gr/