Γ’ Εθνική: Πρώην παίκτης του Έβρου Σουφλίου ο πρώτος σκόρερ στο σύνολο και των επτά ομίλων

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της Γ’ Εθνικής, αλλά και πολλά παιχνίδια από αναβολή, αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι στη μάχη του τίτλου του πρώτου σκόρερ. Σε ενιαία λίστα, όχι ανά όμιλο, ένας πρώην παίκτης του Εβρου Σουφλίου, ο Φλόρενς Κέρι προηγείται.

Ο 32χρονος επιθετικός από το Μπεράτ της Αλβανίας έχει πετύχει 16 γκολ. Δεν είναι, όμως, πρώτος σκόρερ κάποιου ομίλου, αφού τα γκολ του είναι σχεδόν μοιρασμένα, έχει βάλει επτά με τη Σαντορίνη και εννέα με την Παναχαϊκή. Και οι επτά πρώτοι σκόρερ εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι εκτελούν και πέναλτι, με τον Αμαρίλντο Καμπεράι του Παναρκαδικού να έχει σκοράρει επτά φορές από τη βούλα, αλλά να έχει χάσει και τρία ακόμα πέναλτι! Είναι ακόμα εντυπωσιακό ότι έχει κερδίσει ο ίδιος επτά πέναλτι!

Για τον πρώτο σκόρερ με κεφαλιά “ερίζουν” τέσσερις παίκτες, που έχουν από τέσσερα γκολ με αυτό τον τρόπο. Ο Χρήστος Αλεξίου (Ηρακλής Λάρισας), ο Βαγγέλης Πίσσας (Φωστήρας), ο Λάμπρος Ταίρης (Τηλυκράτης) και ο Γιώργος Καπετανάκης (Διαγόρας Βραχνέικων). Στα φάουλ προηγούνται με τρία γκολ ο Μπρούνο Βρέτο(ΑΕ Μυκόνου) και ο Γιώργος Γεωργιάδης (ΑΟ Πυλίου). Επίσης δύο παίκτες έχουν σκοράρει από μια φορά εκτελώντας κόρνερ. Ο Γρηγόρης Νιφορόπουλος (Ναυπακτιακός) και ο Κώστας Μενδρινός (Κερατσίνι).

Αναλυτικά, οι πρώτοι σκόρερς της Γ’ Εθνικής (έως τις 13 Μαρτίου) με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΠΟ:
1. Φλόρενς Κέρι (Σαντορίνη – Παναχαϊκή) 16
2. Κώστας Ηλιόπουλος (Διαβολίτσι) 14
3. Αμαρίλντο Καμπεράι (Παναρκαδικός) 14
4. Περικλής Μηνάς (Άγιος Νικόλαος) 12
5. Άγγελος Καστελλιανάκης (Πόρος) 12
6. Γιώργος Γεμιστός (Ηλιούπολη) 12
7. Χρήστος Αλεξίου (Ηρακλής Λάρισας) 12
8. Γιώργος Παυλίδης (Πανδραμαϊκός) 10