Super League 2: Επίσημο το αίτημα για άνοδο 2+1 ομάδων, καμία αναπλήρωση κενών από την Γ’ Εθνική και αυστηροποίηση ελέγχων Covid

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 με δια ζώσης παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Εκπρόσωποι της SL2 στην Έκτακτη Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΠΟ εκλέχθηκαν οι κ.κ. Σταμούλης, Μπίκας και Πρίτσας. Αναπληρωτής ο κ. Λυχναράς.
Αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του πρωτοκόλλου, όπου η διοργανώτρια με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ θα μπορεί να εκτελεί αυτόνομους ελέγχους, όπου τα κρούσματα Covid απαιτούν αναβολή αγώνα.

Η διοργανώτρια σφίγγει τα λουριά σε ό,τι αφορά στον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που απαιτούν την αναβολή αγώνα. Όπως αποφασίστηκε η λίγκα με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ θα μπορεί σε αυτές τις περιπτώσεις να εκτελεί αυτόνομους ελέγχους ώστε να επιβεβαιώνει ότι πράγματι υφίσταται ικανός αριθμός κρουσμάτων για αναβολή αγώνα. Οι ημερομηνίες, άλλωστε, πλέον δεν βγαίνουν και όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο συμβούλιο, «θα κληθούν οι ομάδες να παίζουν κάθε δύο ημέρες…».

Από εκεί και πέρα, ωστόσο, η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και η εκλογή εκπροσώπων για την ΓΣ της ΕΠΟ δεν ήταν τα μοναδικά θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ της Super League 2. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, κουβέντα έγινε για την προσεχή σεζόν και συγκεκριμένα για τα εισιτήρια ανόδου και για την αναπλήρωση κενών.

Τα μέλη της λίγκας συμφώνησαν ομόφωνα, ώστε στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να κατατεθεί το αίτημα για 2+1 εισιτήρια ανόδου. Εξάλλου, το 1+1 εισιτήριο σε πρωτάθλημα 34 ομάδων είναι πέρα ως πέρα άδικο και δεν υπάρχει σε καμία άλλη διοργάνωση.

Η άλλη πρόταση που θα κατατεθεί είναι το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 να εκκινήσει μέσα Σεπτεμβρίου και να μην υπάρχει αναπλήρωση κενών από επιλαχούσες ομάδες της Γ’ Εθνικής, εάν κάποια ή κάποιες από τις τέσσερις που δικαιούνται προβιβασμού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή αν στο μεταξύ αποχωρήσουν άλλες, από αυτές που ήδη μετέχουν στην SL2! Έτσι, θα αποφευχθεί το μπάχαλο του περσινού καλοκαιριού.

Σε ό,τι αφορά στον Μάρκ Κλάτενμπεργκ και την απόφασή του να ορίσει ξένους διαιτητές στο παιχνίδι Βέροια – ΑΕΛ, τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον κανονισμών διαιτητών (άρθρο 35 παρ.5) και ο ορισμός ήταν μη νόμιμος. Για τον λόγο αυτό εστάλη επιστολή στην ΕΠΟ στην οποία η Super League 2 τονίζει ότι δεν επιθυμεί ξένους λόγω εξοδολογίου. Σημειώνεται ότι η Βέροια ακόμα δεν γνωρίζει πόσο θα τις κοστίσουν οι ορισμοί των Κροατών στον αγώνα με τους Βυσσινί.