Πανηγυρίζει ο Πετεινός! Πρωταθλητής της ΕΠΣ Ξάνθης για πρώτη φορά στην 74χρονη ιστορία του ο Άρης τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε!!!

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Πετεινού πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του και γίνεται ο πρώτος χρονικά πρωταθλητής που αναδεικνύεται φέτος και μαθηματικά σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Η ομάδα του Άρη Πετεινού νίκησε με ανατροπή στην Διομήδεια τον τοπικό ΑΠόλλωνα, διατήρησε διψήφια διαφορά βαθμών από την δεύτερη Αναγέννηση Θαλασσιάς τρεις στροφές πριν το τελος, διαφορά που δεν καλύπτεται πλέον στους αγωνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Έτσι η ομάδα του Νεοφυτίδη, μια ομάδα που ιδρύθηκε το μακρινό 1948 και έχει αναδείξει από τα σπλάχνα της ποδοσφαιριστές όπως ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης, έφτασε στην πρώτη κατάκτηση τίτλου στην ιστορία της (δεν είχε φτάσει στην κορυφή ούτε στα χρόνια της κοινής ΕΠΣ Θράκης μέχρι το 1978 ούτε στα πρωταθλήματα της αυτονομης ΕΠΣ Ξάνθης από το 1978 μέχρι και σήμερα).

Ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Ξάνθης, ο Αρης Πετεινού θα κληθεί να λάβει μέρος τον Μάιο στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική με τις υπόλοιπες ομάδες που θα αναδειχθούν πρωταθλήτριες από την Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, μέχρι και τον Έβρο (θα ανέλθουν τρεις από τις επτά ομάδες στην Γ’ Εθνική). Παράλληλα, ο Πετεινός έχει προκριθεί και στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης και θα διεκδικήσει ένα ιστορικό νταμπλ.

Δείτε το βίντεο από τους πανηγυρισμούς όπως το κατέγραψε η Ξάνθη Sport (της οποίας και η κεντρική φωτογραφία)…