Πανελλήνιο Αγοριών Κ21: Ιστορική πρόκριση στο Final 4 για την ΑΕ Κομοτηνής – Νίκη με ανατροπή επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ιστορία γράφει η ΑΕ Κομοτηνής σήμερα, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε Final 4 Πανελληνίου αγοριών Κ21.

Μεγάλη νίκη κατάφερε να πάρει η ΑΕ Κομοτηνής, αν και το μεγάλο αουτσάιντερ παίρνοντας έτσι μια σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή.

Ο Εθνικός μπήκε καλύτερο στο πρώτο σετ και έχτισε από νωρίς και σιγά – σιγά τη διαφορά, με αποτέλεσμα να κάνει σχετικά εύκολα το 1-0 με 25-18, θέλοντας να βάλει από νωρίς τις βάσεις νίκης.

Τα αγόρια του Κώστα Δεληγιανίδη, όχι μόνο αντέδρασαν αλλά κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς γρήγορα εκμεταλλευόμενοι και την υπεροψία των Εβριτών μετά το εύκολο 1-0. Αρχικά, το 1-1 έγινε με το 21-25, με τους κιτρινόμαυρους να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση και να προβληματίζουν τον Εθνικό.

Η αντεπίθεση των Ροδοπιτών συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ με την ΑΕ Κομοτηνής να έχει βρεί ρυθμό στην επίθεση, να είναι καλύτερη στα κρίσιμα σημεία και έτσι κατάφερε να κάνει το 1-2 με 22-25.

Με τον αέρα της ανατροπής του σκορ, η τυπικά φιλοξενούμενη ΑΕ Κομοτηνής μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία με στόχο να καθαρίσει την αναμέτρηση και να πάρει την πρόκριση, καταφέρνοντας το σε ένα συναρπαστικό σετ με ανατροπές, αφού αν και ήταν μπροστά βρέθηκε πίσω με 18-16 και μετά από πολλές ισοπαλίς από το 18-18 μέχρι το 21-21 πήρε το σετ με καρφί του Θεοδορακόπουλου, σημειώνοντας τελικά το 1-3 με 21-25.

Η ΑΕ Κομοτηνής κατάφερε να πάρει μια μεγάλη και ιστορική πρόκριση σε Final 4 Πανελληνίου Πρωταθλήματος αγοριών Κ21, καθώς για αρκετά χρόνια ήταν στη σκιά Εβρίτικων ομάδων, όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΑΟ Ορεστιάδας.

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η δουλεία που κάνει ο Κώστας Δεληγιαννίδης στην ΑΕ Κομοτηνής, ένας πρώην αθλητής της, από τα σπλάχνα του συλλόγου, τον οποίο σύλλογο είχε οδηγήσει και σαν παίχτης στη Volley League πριν 3 χρόνια.

Τα σετ: 25-18, 21-25, 22-25, 21-25

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γιώργος Ανδραβίζος) Κοντοστάθης, Σουσουρίδης, Κεσκίνης, Παπάζογλου, Γκοτσίδης, Σαλαμπάσης, Μπατιλής, Καραμανίδης, Ηλιάδης, Αλεξιάδης, Καλαϊτζής, Μήλιας.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κώστας Δεληγιαννίδης) Θεωδορακόπουλος, Πετρίδης Αλ., Πετρίδης Θαν., Σεργιαννίδης, Μπλέτσας (λ), Ράπτης, Χατζηβασιλείου, Χατζηλίδης, Μπαρντακτζιάν.