Γ’ Εθνική: Το ντέρμπι της Ξάνθης βάφτηκε… κόκκινο! Απέδρασε από τον Εύμοιρο ο Αρίων κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης

Τη νίκη με 59-66 πανηγύρισε ο Αρίων Ξάνθης στο κατάμεστο Κλειστό Ευμοίρου κόντρα στην Ασπίδα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι που είχαν και σημαντικές απουσίες μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τρία εύστοχα τρίποντα στα πρώτα λεπτά προηγήθηκαν με 13-7, ωστόσο σταδιακά οι παίκτες του Γιάννη θερμού βρήκαν τα πατήματά τους και απάντησαν για το ισόπαλο 17-17 στο τέλος της α’ περιόδου.

Το ίδιο σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο με το παιχνίδι να είναι στον πόντο καθ’ όλη τη διάρκεια, με την Ασπίδα ωστόσο να πηγαίνει με το +5 στα αποδυτήρια με ένα από τα highlights της χρονιάς, καθώς ο αρχηγός Τόλης Κουτσογιάννης πέταξε τη μπάλα πίσω από το κέντρο με τη λήξη και πέτυχε ένα απίστευτο καλάθι που ξεσήκωσε όλο το Κλειστό για το 38-33.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ασπίδα πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά της στο παιχνίδι με το 41-33, αλλά από εκεί και πέρα ο Αρίων με κορυφαίο τον Σαββουλίδη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με σερί 0-9 πήρε κεφάλι στο σκορ με 41-42. Το δεκάλεπτο έληξε στο +2 για τον Αρίωνα στο 49-51, με τον Κουτσογιάννη να προσπαθεί να το… ξανακάνει, ωστόσο το σουτ του και πάλι πίσω από το κέντρο είχε καλή τροχιά αλλά βρήκε μόνο το ταμπλό.

Η Ασπίδα έπαιξε άμυνα ζώνης στο μεγαλύτερο διάστημα της τελευταίας περιόδου, αλλά οι φιλοξενούμενοι με τα ντράιβ του Γρούδου και τα τρίποντα του Σαββουλίδη είχαν τις απαντήσεις και κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ έσπασαν και το πρέσινγκ των τελευταίων λεπτών στις προσπάθειες της Ασπίδας να γυρίσει το ματς, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό +7 και το 59-66.

Δεκάλεπτα: 17-17, 38-33, 49-51, 59-66

Διαιτητές: Ηλιόπουλος-Καραβάς

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Στεφανίδης): Στεργίου 12(3), Παπαδάκης 3, Παπαϊωάννου 10(1), Παπανικολάου 8, Τερζάκης, Σανούδος 5, Παυλάκης, Κουτσογιάννης 16(3), Παναγιωτόπουλος, Κάλφας 3(1), Ρούμογλου 2.   

AΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Θερμός): Κουρτίδης, Μελαδιανός, Γρούδος 19(1), Θεοδωρίδης, Χριστοφορίδης 7(1), Σαββουλίδης 18(3), Καρανικολίδης, Τσίτσος 7(2), Πενλίδης, Μπουτσακτσή 11, Ζαμπάκης 4, Κλωνάρας.