Super League 2: Εξευτελιστική εμφάνιση και ταπεινωτική ήττα της Ξάνθης από τον προτελευταίο Ολυμπιακό Βόλου!

Την ήττα με 1-0 στο γήπεδο Νεάπολης δέχθηκε η Ξάνθη από τον Ολυμπιακό Βόλου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 2.

Ο προτελευταίος Ολυμπιακός Βόλου καιγόταν για το τρίποντο και ήταν πολύ καλύτερος ειδικά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, βάζοντας το «χρυσό» γκολ λίγο πριν συμπληρωθούν 90 λεπτά αγώνα, με κοντινή κεφαλιά του Βερνάρδου.

Η Ξάνθη ξεκίνησε κάπως καλύτετα την αναμέτρηση ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, ωστόσο στο 17′ ο Ξενοδόχοβ σταμάτησε τον Κρητικό, ενώ στην επόμενη φάση ο έμπειρος γκολκίπερ έκανε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Μιχαήλ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στον Αλί Μπαμπά, όταν ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε πρώτα στον εξαιρετικό Ξενοδόχοβ και έπειτα στο δοκάρι για να καταλήξει σε κόρνερ.

Στο 33′ και πάλι ο Αλί Μπαμπά είχε δεύτερο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μετά από το γέμισμα του Νέναντ Γκάβριτς, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με ακόμα μια επέμβαση του Ξενοδόχοβ σε σουτ του Κρητικού.

Στο β’ μέρος μόνο μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Στο 55’ πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα λεπτό από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μαρκοπουλιώτη αντί του Μάνγκα, ο αμυντικός των γηπεδούχων θα βρεθεί σε θέση βολής, όμως την καρφωτή κεφαλιά του, εξουδετέρωσε ο Ίτσο.

Στο 67′ ο Ίτσο κράτησε όρθια την Ξάνθη αφού απέκρουσε το τετ-α-τετ του Γραικού, ενώ οι γηπεδούχοι σπατάλησαν άλλη μια ευκαιρία στο 85′ με το σουτ του Ξύδα να περνάει αρκετά μέτρα άουτ από πολύ πελονεκτική θέση.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό Βόλου ήρθε στο 89’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιαφά βρήκε με κεφαλιά τον Βερνάρδο και αυτός με νέα κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ίτσο για το τελικό 1-0, με το γήπεδο να παίρνει… φωτιά από τους πανηγυρισμούς.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Στάμου, Φιλίποβιτς, Σκοπελίτης, Κόλα (70’ Κότος), Μάνγκα (55’ Μαρκοπουλιώτης), Ντος Σάντος (70’ Γκαργκαλατζίδης),  Βερνάρδος (94’ Παπακώστας), Κουντουριώτης (46’ Σιαφά), Ξύδας

ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Ίτσο, Μιχαήλ (81’ Μπάτζιος), Γκάβριτς (63’ Τσιλιγγίρης), Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Κρητικός, Ουνγιαλίδης, Αλί Μπαμπά, Γκινσάρι, Παπάζογλου, Δόρης