Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση του ΑΟ Ξάνθη με τον Ολυμπιακό Βόλου (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Ο ΑΟ Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Βόλου στον αγώνα για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα από χρήσιμα στοιχεία για να παρακολουθήσετε διαβασμένοι την αναμέτρηση.

1. Η Ξάνθη έχει χάσει ήδη το τρένο για το κυνήγι της πρωτιάς, ωστόσο θέλει τη νίκη για την επιστροφή στα τρίποντα μετά από 5 αγώνες, στην πρώτη εκτός έδρας δοκιμασία του Κώστα Ανυφαντάκη στον πάγκο. Είναι στην 4η θέση με 36 βαθμούς, 13 κάτω από τη Βέροια, 10 κάτω από την ΑΕΛ και 4 κάτω από την Καρδίτσα που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

2. Ο Ολυμπιακός Βόλου καίγεται βαθμολογικά, καθώς είναι κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και δεν έχει περιθώριο για χαμένα παιχνίδια από εδώ και πέρα αν θέλει να σώσει τη σεζόν. Είναι στην 16η θέση με 16 βαθμούς πάνω μόνο από την Καβάλα που έχει 15 και κυνηγά τα Τρίκαλα, τον Πανσερραϊκό και τον Απόλλωνα Πόντου που έχουν από 20 και τον Πιερικό με 19.

3. Η Ξάνθη έχει να κερδίσει από το 3-0 στα Πηγάδια με τον Πιερικό, καθώς ακολούθησαν 4 ισοπαλίες με Καβάλα, Αλμωπό, Θεσπρωτό και Νίκη Βόλου και μια ήττα από τον Ηρακλή. Από την άλλη η ομάδα της Μαγνησίας στα τελευταία 5 ματς έχει 2 νίκες με ΠΑΟΚ Β’ και Τρίκαλα και 3 ήττες με Καρδίτσα, Ηρακλή και Πανσερραϊκό.

4. Ο Ολυμπιακός Βόλου άλλαξε μεσοβδόμαδα προπονητή, καθώς συμφώνησε με τον Τίμο Καβακά, που συμπεριέλαβε στην αποστολή του και τον πρώην παίκτη της Ξάνθης Αλέξανδρο Γκαργκαλατζίδη. Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου.

5. Αρκετές απουσίες αλλά και επιστροφές έχει ο Κώστας Ανυφαντάκης στην πρώτη εκτός έδρας αναμέτρησή του στον πάγκο του ΑΟΞ. Η αποστολή της Ξάνθης.

6. Πάντα ένα παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ξυπνά ιστορικές αναμνήσεις στους φίλους της Ξάνθης, το ιστορικό μπαράζ του Κλεάνθης Βικελίδης, με τους Ξανθιώτες με μια επική ανατροπή στο φινάλε να εξασφαλίζουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία με σκορ 2-1.

7. Στο παιχνίδι του α’ γύρου με τον Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο η Ξάνθη είχε επικρατήσει με 2-0, χάρη στο γκολ του Διαμαντόπουλου και το αυτογκόλ του Κόλα, για την 6η τότε συνεχόμενη νίκη του ΑΟΞ που έτρεχε ένα φοβερό νικηφόρο σερί.

8. Το παιχνίδι θα γίνει στο Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης, εκεί που στον πρώτο γύρο η Ξάνθη επικράτησε με 0-1 της Νίκης Βόλου με γκολ του Τάσου Παπάζογλου στα τελευταία λεπτά, στο επεισοδιακό τότε παιχνίδι με έντονους διαπληκτισμούς και αψιμαχίες στο φινάλε.

9. Η αναμέτρηση έχει τηλεοπτική κάλυψη μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ 3, ενώ το ThrakiSportS θα βρεθεί στο Γήπεδο Νεάπολης για να σας παρουσιάσει τα όσα γίνονται εντός και εκτός των γραμμών.

10. Φαβορί για την αναμέτρηση σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον άσο να δίνεται στο 2.30, την ισοπαλία στο 3.10 και τη νίκη της Ξάνθης στο 3.05.

11. Ο Γεώργιος Βρέσκας από την Κατερίνη ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Ξάνθης στο Βόλο απέναντι στον Ολυμπιακό.