Πρόβλεψη για ισχυρή χιονοκαταιγίδα και χαλάζι στον Βόλο την ώρα του αγώνα της Ξάνθης με τον τοπικό Ολυμπιακό και πριν τη σέντρα

Εν αμφιβόλω μπορεί να τεθεί η διεξαγωγή του αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με την Ξάνθη το μεσημέρι του Σαββάτου, αν πιστέψουμε τις προγνώσεις των μετεωρολόγων που εκτιμούν ότι από το πρωί ολος ο Νομός Μαγνησίας θα βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας “Φίλιππος”.

Η εκτίμηση είναι οτι θα σημειωθούν αξιόλογες χιονοστρώσεις σε όλη την Μαγνησία ακόμα και σε μηδενικό υψόμετρο, άρα και μέσα στην πόλη του Βόλου, ικανές να δημιουργήσουν κατά τόπους σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 14:45 είναι προγραμματισμένη η σέντρα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με την Ξάνθη. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις, δεν αποκλείται ο αγώνας να διεξαχθεί κάτω από χιονοκαταιγίδα ή και χαλάζι, αν φυσικά διεξαχθεί, γιατί υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να τεθεί εν αμφιβόλω η διεξαγωγη του το Σάββατο.

Πάντως το κύμα κακοκαιρίας είναι συντομο και θα έχει διάρκεια ως το βράδυ του Σαββάτου. Θα συνοδευται και από τσουχτερό κρύο, αλλά γίνεται αντιληπτό ότι ακόμα και αν τελικά υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα με την διεξαγωγή της αναμέτρησης του Σάββατο, δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα με την πραγματοποίησή της την Κυριακή, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ σε περιπτώσεις αναβολών λόγω κακοκαιρίας.

Αλλά είναι μακρινό αυτό το σενάριο, γιατί άλλο οι ασκήσεις επί χάρτου των μετεωρολόγων και άλλο η πραγματικότητα, την οποία θα διαπιστώσουμε όλοι το πρωί του Σαββάτου. Για την ώρα πάντως, η περιοχή της Μαγνησίς είναι στο κόκκινο για το Σάββατο με την Πολιτική Προστασία και την τοπική Αυτοδιοίκηση να προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση της επέλασης του νέου αυτου χιονιά…

275626517 4870744386313125 8543892063140889922 n