Η Νόρα Δράκου για το προ εβδομάδας ιστορική επίδοσή της στην Αλεξανδρούπολη: «Την κυνηγούσα χρόνια το ρεκόρ στα 50μ ύπτιο»

Η Νόρα Δράκου μετά την εξαιρετική της εμφάνιση στους αγώνες της Αλεξανδρούπολης με την επίτευξη νέου πανελλήνιου ρεκόρ στα 50 μέτρα ύπτιο των γυναικών και καταγράφοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της καριέρας της στο 50άρι ελεύθερο, στρέφει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς λίγες μέρες μετά το χειμερινό όπεν στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, κέρδισε την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αφού στον τελικό των 50μ ύπτιων στους αγώνες «Φάρος – Έλενα Σαΐρη» έθεσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και από το 28.00 που η ίδια κατείχε το βελτίωσε σε 27.96.

«Μετά από πολύ καιρό, δηλαδή από τους Ολυμπιακούς του 2016, είναι η πρώτη φορά που κάνω ένα καλό τουρνουά και κάνω ένα πανελλήνιο ρεκόρ στο 50άρι ύπτιο, που κυνηγούσα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχω ξανά κολυμπήσει τόσο γρήγορα τον χειμώνα στην καριέρα μου και ο αγώνας στην Αλεξανδρούπολη ήταν ένα πολύ θετικό δείγμα και ένα θετικό πρόσημο, που αποδεικνύει ότι η προετοιμασία μου και η επιστροφή στην Πάτρα και η συνεργασία με τον Λευτέρη Μήτρακα δείχνουν ότι με έχουν βοηθήσει», δήλωσε η Πατρινιά πρωταθλήτρια στο Sportsfeed, ενώ συμπλήρωσε ότι: «Βασικός στόχος είναι το 27.96 να γίνει πολύ πιο γρήγορο ώστε να είναι αρκετά ανταγωνιστικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι μπορεί να βελτιωθεί, καθώς έχω κάνει ένα πολύ μικρό κύκλο για χειμώνα, γιατί άργησα να ξεκινήσω προετοιμασία λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και χρειαζόμουν ένα διάλειμμα αρκετά μεγάλο και επειδή ο δεύτερος κύκλος θα είναι πιο μεγάλος θεωρώ ότι θα μου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα».

Για την συμμετοχή της στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, η Δράκου ανέφερε ότι: «Το ότι βρέθηκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το κυνηγούσα πάρα πολύ καιρό. Το ατομικό δεν ήρθε για κάποιους λόγους, καθώς ήταν μια δύσκολη διαδικασία και διαδρομή για μένα, γιατί πήγαινε σε κάθε αγώνα με το σκεπτικό να πιάσω το όριο και όλο αυτό με κούρασε ψυχολογικά. Το ότι ήρθε η πρόκριση για την σκυτάλη μου έδωσε ένα πολύ μεγάλο μπουστάρισμα και μεγάλη αυτοπεποίθηση, καθώς προκρίθηκα για τους τρίτους Ολυμπιακούς της καριέρας μου και βρέθηκα σε μια σκυτάλη αρκετά ανταγωνιστική και μπορεί να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική με πολύ δουλειά. Όλη αυτή η διαδικασία ήταν ένα κίνητρο για να πω ‘πάμε ακόμα λίγο, θεωρώ ότι έχω κάτι να δώσω, μην τα παρατάς’».

Για την προσθήκη του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πρόσθεσε: «Είναι επιβαρυμένη αυτή η χρονιά και ακολουθείται από μια άλλη επιβαρυμένη χρονιά, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων, και θεωρώ ότι δεν ήταν σωστή η απόφαση για το παγκόσμιο και ειδικά να μπει τόσο κοντά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και στους κοινοπολιτειακούς και τους μεσογειακούς αγώνες, που είναι τόσο σημαντικές διοργανώσεις. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα για το που θα δώσουμε μεγαλύτερη βάση και είναι κάτι που θα το συζητήσουμε στην προπόνηση. Εγώ ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μου το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ότι αυτός είναι ο στόχος, αλλά τώρα που είναι και το παγκόσμιο θέλω και εκεί να κάνω μια καλή εμφάνιση».

Πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης η Δράκου έχει τρεις αγώνες στο πρόγραμμά της με τον πρώτο να είναι στην Στοκχόλμη στις 9-12 Απριλίου, ο δεύτερος είναι πολύ πιθανό να είναι τα Βενιζέλεια και τρίτος και τελευταίος το Ακρόπολις. Δεν αποκλείεται πάντως να ξαναβρεθεί για προετοιμασία στην Αλεξανδρούπολη με κάποια από τα μελλοντικά καμπ της Εθνικής Ομάδας.