ΕΠΣ Έβρου: Με το μυαλό και στην μάχη της Αλεξανδρούπολης FC στην Γ’ Εθνική «φουντώνει» το ενδιαφέρον για τον υποβιβασμό έξι αγώνες πριν το φινάλε

Έξι αγωνιστικές έμειναν για την λήξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται στην υπόθεση παραμονή, με το πρωτάθλημα κατά πως φαίνεται ότι δύσκολα θα χαθεί από τον Ιπποκράτη.

Υποβιβάζονται μάλλον δυο ομάδες, ωστόσο εαν δεν τα καταφέρει η Αλεξανδρούπολη να παραμείνει για 3η σεζόν στην Γ’ Εθνική και δεν ανέβει ο Ιπποκράτης στην εθνική κατηγορια, θα υποβιβαστεί μια ομάδα ακόμη ομάδα από την Α’ κατηγορία του Έβρου.

Ο ουραγός Ποντιακός δεν έχει πιθανότητες παραμονής, ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν απίστευτα μετά την ήττα της νεανικής Ένωσης Οινόης (9 βαθμοί) στο επεισοδιακό ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο ντέρμπι παραμονής. Εντούτοις υπάρχει το ενδεχόμενο παραμονής της ακόμα και αν παραμείνει προτελευταια, εαν αφενός σωθεί η Αλεξανδρούπολη, αφετέρου ανέλθει και ο Ιπποκράτης.

Γενικά, ο κανονας είναι οτι τη νέα σεζόν η Α’ Κατηγορια θα εχει 12 ομάδες και οι δυο εξ αυτών θα ειναι οι πρωταθλητές από Βορειο και Νοτιο Ομιλο της Β’ Κατηγορίας. Συνεπώς το αν θα υποβιβαστεί ένας, δύο ή τρεις θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουν Αλεξανδρούπολη αλλά και Ιπποκράτης σε σχέση με την συμμετοχή τους στην Γ’ Εθνική.

Ρυθμιστές για την παραμονή θα είναι ο Ορέστης Ορεστιάδας, ο Ατρόμητος Άβαντα, η ΑΕ Διδυμοτείχου, ενώ και ο βέβαιος πρωταθλητής Ιπποκράτης που πλέον ετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Ο Άρδας Καστανέων με 25 βαθμούς θεωρητικά δεν έχει πρόβλημα όπως και η Θράκη Φερών με το Νεοχώρι που έχουν 22 βαθμούς. Η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα σε τρεις τον ΑΟ Μαΐστρου (14 βαθμοί) και τους ιστορικούς Έβρο Σουφλίου (15 βαθμοί) και Εθνικό Αλεξανδρούπολης (16 βαθμοί).

Το πρόγραμμα για κάθε ομάδα των τελευταίων 6 αγωνιστικών στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, βλέποντας τις ομάδες με την σειρά στη μέχρι στιγμής βαθμολογικής τους κατάταξης (δεν αναφέρεται ο Ποντιακός που ήδη ουσιαστικά είναι ως ουραγός η πρώτη ομάδα που δεδομένα υποβιβάζεται στην Β’ Ερασιτεχνική):

5. Άρδας Καστανεών (25 βαθμοί): Εθνικό Αλεξανδρούπολης (εκτός), Ποντιακό (εντός), ΑΟ Νεοχωρίου (εντός), ΑΕ Διδυμοτείχου (εκτός), Ιπποκράτη (εντός), Έβρο Σουφλίου (εκτός).

6. ΑΟ Νεοχωρίου (22 βαθμοί): Έβρο Σουφλίου (εκτός), Ένωση Οινόης (εντός), Άρδα Καστανεών (εκτός), Θράκη Φερών (εκτός), ΑΟ Μαΐστρου (εντός), Ορέστη Ορεστιάδας (εκτός).

7. Θράκη Φερών (22 βαθμοί): Ορέστη Ορεστιάδας (εκτός), Εθνικό Αλεξανδρούπολης (εντός), Ποντιακό (εκτός), ΑΟ Νεοχωρίου (εντός), ΑΕ Διδυμοτείχου (εντός), Ιπποκράτη (εκτός).

8. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (16 βαθμοί): Άρδα Καστανεών (εντός), Θράκη Φερών (εκτός), ΑΟ Μαΐστρου (εντός) Ατρόμητο Άβαντα (εκτός), Ποντιακό (εκτός).

9. Έβρος Σουφλίου (15 βαθμοί): ΑΟ Νεοχωρίου (εντός), ΑΕ Διδυμοτείχου (εκτός), Ιπποκράτη (εντός), Ατρόμητο Άβαντα (εντός), Ένωση Οινόης (εκτός), Άρδα Καστανεών (εντός).

————————————————————————————————-

10. ΑΟ Μαΐστρου (14 βαθμοί): Ατρόμητο Άβαντα (εκτός), Ορέστη Ορεστιάδας (εντός), Εθνικό Αλεξανδρούπολης (εκτός), Ποντιακό (εντός), ΑΟ Νεοχωρίου (εκτός), ΑΕ Διδυμοτείχου (εντός).

————————————————————————————————-

11. Ένωση Οινόης (9 βαθμοί): Ποντιακό (εντός), ΑΟ Νεοχωρίου (εκτός), ΑΕ Διδυμοτείχου (εντός), Ιπποκράτη (εκτός), Έβρος Σουφλιου (εντός), Ατρόμητο Άβαντα (εκτός).