Super League 2: Ανακοίνωση Κούγια για την διαιτησία του Κροάτη Μπέμπεκ με αναφορά (και) στον Κώστα Τσαλίκη της Ξάνθης

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο ιδιοκτητης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας διαμαρτύρεται για την διαιτησία του κροάτη Μπέμπεκ στον αγωνα με την Βέροια, αλλά σε αυτήν δεν παραλείπει να κάνει μια αναφορά και στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στον τιμ μάνατζερ της ομάδας Κώστα Τσαλίκη.

Η ανακοινωση έχει ως εξής:

Οι προπονητές και οι παίκτες είδαν σήμερα το video του αγώνα Βέροια – ΑΕΛ και όλοι έμειναν έκπληκτοι για τα πόσα λάθη εις βάρος της ΑΕΛ έκανε ο Κροάτης διαιτητής, τον οποίο αξιολόγησε να διευθύνει αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση ο Κλάντεμπεργκ.

1. Σε όλο τον αγώνα άφησε ατιμώρητα τουλάχιστον 10 φάουλ των αμυντικών και των μέσων της Βέροιας, οι οποίοι μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν την ποιότητα των παικτών της ΑΕΛ κτυπούσαν στο ψαχνό χωρίς να τιμωρούνται, τα μισά από αυτά ήταν όλα για κίτρινη κάρτα και ειδικά η σκαριά του Σκόνδρα στον αστράγαλο του Όγκμποε, πριν από το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε, είναι για κόκκινη κάρτα.

Με τον τρόπο αυτό ο Bebek χάλασε 10 επιθέσεις της ΑΕΛ και έδωσε 10 επιθέσεις στην Βέροια.

2. Μετά το υπέροχο γκολ του Γκοτζαμανίδη έδωσε 4 ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της Βέροιας δίνοντας σε αυτήν 4 ακόμη επιθέσεις, εκ των οποίων το ένα ήταν αυτό από το οποίο προήλθε η ισοφάριση της Βέροιας.

3. Κατά την τελευταία μισή ώρα του αγώνα που η ΑΕΛ κυριάρχησε στο γήπεδο, μπροστά στα μάτια του ο Καπνίδης κάνει επιθετικό φάουλ και σπρώχνει τον Ηλιάδη πάνω στον Σουλούκο ο οποίος ήταν έτοιμος να πιάσει την μπάλα και με αυτό τον τρόπο έδωσε στην Βέροια την δυνατότητα να πετύχει δεύτερο γκολ το οποίο θα ήταν και το νικητήριο, αλλά ευτυχώς ο Καπνίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, γιατί σήμερα θα μιλούσαμε για αλλοίωση ενός πρωταθλήματος στο οποίο η Βέροια έχει κερδίσει έως τώρα 8 πέναλτι και ο ποδοσφαιριστής της Πασσάς που τα προηγούμενα χρόνια είχε πετύχει ελάχιστα γκολ και συνήθως αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική και στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, η δε Βέροια μέχρι χθες να μην έχει ούτε ισοπαλία στο γήπεδο της και να φτάνει ακόμη και ο Τσαλίκης της Ξάνθης να καταγγέλλει ότι όλοι εμείς οι άλλοι παίζουμε για το τίποτα, ενώ ο πρωταθλητής « έχει βγει », μετά το παιχνίδι στον Θεσπρωτό χωρίς μάλιστα ο ιδιαίτερα ευαίσθητος Εισαγγελέας σε πειθαρχικά θέματα κ. Σπυρόπουλος να του έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη όπως κάνει κάθε μέρα με τον κ. Κούγια όταν διαμαρτύρεται με δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την διαιτησία εις βάρος της ΑΕΛ.

4. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ενώ η ΑΕΛ κυριαρχεί, ο Πενταβράκης μπροστά στα μάτια του Bebek και μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, δίνει γροθιά στο πρόσωπο του Νικολιά που τον μαρκάρει και αυτός αντί για φάουλ υπέρ της ΑΕΛ και κίτρινη κάρτα στον Πενταβράκη δίνει ανύπαρκτο κόρνερ στην Βέροια που ήταν και η μοναδική της επιθετική προσπάθεια σε εκείνο το χρονικό διάστημα και αμέσως μετά βγάζει εκτός αγώνα τον Νικολιά γιατί είχε ματώσει αφήνοντας την ΑΕΛ με 10 παίκτες για τουλάχιστον 3 λεπτά.

Ελπίζουμε ο Κλάντεμπεργκ να έχει δει αυτό το παιχνίδι και να σταματήσει τα ταξίδια του αγαπημένου του αυτού διαιτητή στην Βόρεια Ελλάδα όπου συνήθως ορίζεται να διευθύνει παιχνίδια.