Ουρές κάνουν οι Θρακιώτες πηγαίνοντας στη Βουλγαρία για φτηνή βενζίνη και είδη στο σουπερμάρκετ

Κραυγή αγωνίας από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΠΕΚ, που είναι το πανελλήνιο συλλογικό όργανο των Ελλήνων Βενζινοπωλών, Γιώργο Τζαμπαζλή, για μείωση του φόρου στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαμπαζλή, που μίλησε στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, η βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο και μέχρι την Παρασκευή θα φτάσει στα 2,50 ευρώ.

«Όλοι οι καταναλωτές φεύγουν και γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους στην Βουλγαρία, καθώς εκεί η τιμή της βενζίνης είναι πολύ πιο κάτω. Δεν κατακρίνω τους ανθρώπους. Το κάνουν γιατί προφανώς δεν βγαίνουν οικονομικά. Μαζί με τα καύσιμα βέβαια προμηθεύονται και άλλα είδη από τα εκεί σημεία πώλησης, που επίσης είναι πιο χαμηλές οι τιμές. Ο κλάδος μας, των βενζινοπωλών και όχι μόνο, θα διαλυθεί, καθώς οι πελάτες μας έχουν φύγει. Η διάλυση θα φτάσει και σε άλλους τομείς και το αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση και η διάλυση της αγοράς γενικότερα.

Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να μειώσει το φόρο στα καύσιμα, προκειμένου να μην πέσει άλλο η κατανάλωση. Αυτή τη στιγμή στην τιμή της βενζίνης το 1,80 είναι φόρος συν ΦΠΑ. Ζητάμε η τιμή να πάει εκεί κοντά στο 1,50, 1,60 το λίτρο. Αν πέσει και άλλο η κατανάλωση, θα πάψει και η κυβέρνηση να εισπράττει και έτσι δεν θα μπορεί να υπολογίζει στα έσοδα για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Θα πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος, να βρεθεί μια λύση ισορροπίας, για να μην καταρρεύσουμε όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Τζαμπαζλής.

Πρόσθεσε, πως επανειλημμένως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έχει μεταφέρει αυτές τις δυσοίωνες προοπτικές στην κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς δεν εισακούεται. Να σημειωθεί πως σε πολλές χώρες ο φόρος στα καύσιμα έχει μειωθεί, ωστόσο, αυτό όπως αντιτείνει η κυβέρνηση, λόγω του ισχύοντος φορολογικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει…

«Είμαστε η 4η ακριβότερη χώρα στα καύσιμα, με τον πιο χαμηλό μισθό όμως. Δεν συγκρινόμαστε με την Ιταλία και την Γαλλία. Πόσο θα αντέξουμε; Ειδικά εδώ η περιοχή της Θράκης και της Ροδόπης ακόμη περισσότερο, στερούνται υποδομών που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα από τον τουρισμό. Μια περιοχή στεγνή από το ρευστό των τουριστών, το κύμα φτωχοποίησης τη δέρνει ακόμα πιο έντονα. Ας κινητοποιηθούν οι τοπικοί παράγοντες της Αυτοδιοίκησης αλλά και οι Βουλευτές κυβερνητικοί και μη, για να ακούσει την κραυγή αγωνίας μας η κυβέρνηση η οποία μέχρι στιγμής δεν κάνει τίποτα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τζαμπαζλής.

Πηγή: https://www.thrakikiagora.gr/