ΕΠΣ Ξάνθης: Μετά από 26 πέναλτι (!!!) κρίθηκε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Η Ελπίδα Γενισέας συμπλήρωσε την τετράδα των ημιτελικών του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, αφού μετά τους Αρης Πετεινου, ΑΟ Βιστωνίδας και Φίλιππο Δροσερού, εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο στον τελευταίο προημιτελικό μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κράτησε τρεις ώρες και κρίθηκε μετά από την εκτέλεση 26 συνολικά πέναλτι.

Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην κανονική διάρκεια του αγωνα αλλά και μετά το τέλος της ημίωρης παράτασης. Ετσι ο διαιτητής Τσοπουλίδης έστειλε τις δυο ομάδες στην ρώσικη ρουλέτα, που κανείς ωστόσο δεν περίμενε ότι θα έχει αυτήν την δραματική εξέλιξη, αφου κάθε ομάδα χρειάστηκε να κάνει 13 εκτελέσεις ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί νικητής.

Για την Αναγέννηση Θαλασσιάς, που εκτέλεσε πρώτη, ευστόχησε αρχικά ο αρχηγός Καζάκης αλλά αστόχησε στη συνέχεια ο Εφεντόπουλος (δοκάρι και εξω) και ο Μουζαφέρογλου είδε τον Ζαρζκόπουλο να αποκρούει το τρίτο πέναλτι, πριν ευστοχήσουν ξανά ο Τουργαΐδης και μετά ο Σταύρου.

Για την Ελπιδα Γενισεας ο Καραπαζαρλής είδε να αποκρούει ο Αθανασίου το πρώτο πέναλτι ενώ στην συνέχεια ευστόχησαν διαδοχικά ο Μελισσόπουλος, ο Μπουνταγκίδης και ο Κριεζής για να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ο Κώστας Ξαντινίδης, όταν κλήθηκε να στείλει στο 5ο πέναλτι την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Στην διαδικασία των νοκ άουτ, μετά την συμπλήρωση των πέντε πέναλτι για κάθε ομάδα, αρχικά ο Γκριγκοριάν ευστόχησε για την Αναγέννηση Θαλασσιάς και ο Μακράκης για την Ελπίδα Γενισέας. Στο έβδομο πέναλτι ο Ζαρζακόπουλος έπιασε το πέναλτι του Κούπα, ενώ ο Αθανασίου αυτό του Βασιλειάδη. Ετσι πήγαμε στο όγδοο πέναλτι, όπου ο Τεφίκογλου σκόραρε για την Θαλασσιά και ο Διονυσης Παπαδοπουλος για την Γενισέα, κάνοντας το 5-5.

Ο Δελητζόγλου έκανε το 6-5 για την Αναγέννηση Θαλασσιάς και ο Τάτσης το 6-6 στην ένατη εκτέλεση για κάθε ομάδα. Στο 10ο πέναλτι ο Λαρίσης είδε τον Ζαρζακόπουλο να αποκρούει και μετά να πηγαίνει ο ίδιος στην θέση του εκτελεστή, αλλά τον Αθανασίου να τον σταματά. Στο 11ο πέναλτι ο γκολκίπερ Αθανασίου αυτή τη φορά πήγε αυτός ως τελευταίος να εκτελέσει αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ και αμέσως μετά ο Χρήστος Δημητριάδης στο 22ο πέναλτι επίσης αστοχησε, για να ολοκληρωσουν πέναλτι οι δυο ενδεκάδες και να αρχίσει δεύτερη σειρά εκτελέσεων.

Ο Τουργαΐδης ήταν εκείνος που χτύπησε το 23ο πέναλτι και διαμόρφωσε το 7-6 για την Θαλασσιά και ο Γιώργος Κριεζής το 24ο πέναλτι για το 7-7. Ο Γκριγκοριάν της Θαλασσιάς έστειλε το 25ο πέναλτι στο δοκάρι και ο Ξαντινίδης στο 26ο πέναλτι του αγωνα, αν και είχε αστοχήσει στην διαδικασία της πρώτης πεντάδας, αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα και με σκορ 8-7 μετά από 13 εκτελεσμένα πέναλτι από κάθε ομάδα, έστειλε την Ελπίδα Γενισέας στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Φίλιππο Δροσερού.