Conference League: Βήμα πρόκρισης επί της Γάνδης και ανοιχτό το «όνειρο» των προημιτελικών για Λουτσέσκου

Ο Γιασμίν Κούρτιτς βρήκε πάλι δίχτυα από εκτέλεση φάουλ και ο ΠΑΟΚ με το 1-0 επί της Γάνδης έβαλε στην Τούμπα γερά θεμέλια πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να συνεχίζει να ονειρεύεται την παρουσία του στους «8» τους Europa Conference League. Το γκολ του Γιάσμιν Κούρτιτς, που θα χάσει τη ρεβάνς όπως και ο Άντρια Ζίβκοβιτς, έφτανε για να κάνει το πρώτο βήμα προς την πρόκριση. Θα χρειαστεί να δείξει χαρακτήρα σε μια εβδομάδα στο Βέλγιο, έστω και πληγωμένος από τις σοβαρές απουσίες, αλλά μπορεί να τα καταφέρει και να γράψει ιστορία.

Η Γάνδη μπήκε στο χορτάρι της Τούμπας αρκετά διαβασμένη και με ξεκάθαρη διάθεση να πιέσει πολύ ψηλά με στόχο να δυσκολέψει το «χτίσιμο» των επιθέσεων του ΠΑΟΚ από την άμυνα. Οι Βέλγοι ήξεραν ότι η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της.

Ο αιφνιδιασμός των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν ολοφάνερος στον τρόπο αντίδρασης τους. Ο Λουτσέσκου ζήτησε από τον Μπίσεσβαρ να συγκλίνει περισσότερο προς το κέντρο για να δώσει ένα παραπάνω στήριγμα και αφού πέρασε το πρώτο δύσκολο 20λεπτο χωρίς απειλή για την εστία του Πασχαλάκη, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλούν πρώτοι με τον Άκπομ να ταλαιπωρεί σε δύο περιπτώσεις την άμυνα της Γάνδης.

Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με το ξεκίνημα μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και απείλησε πρώτος με την σκαστή κεφαλιά του Άκπομ (52’) από την σέντρα του Κούρτιτς, τον άνθρωπο που έβαλε τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ ύστερα από τέσσερα λεπτά.

Ο Σλοβένος ήθελε, έψαχνε μια στιγμή στο ματς. Τη βρήκε. Με ποιο τρόπο; Με τον γνωστό. Με ακόμη μια εκτέλεση φάουλ και αρκετή δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κουμς, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Γάνδης για το 1-0.

Η Γάνδη βγήκε μπροστά με στόχο να βρει το γκολ, ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς ελεύθερους χώρους για να μπορέσει τους εκμεταλλευτεί, το θετικό ήταν ότι η πίεση της βελγικής ομάδας ήταν δίχως αντίκρισμα.