Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση του ΑΟ Ξάνθη με τη Νίκη Βόλου (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Ο ΑΟ Ξάνθη αντιμετωπίζει τη Νίκη Βόλου στο Xanthi FC Arena στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα από χρήσιμα στοιχεία για να παρακολουθήσετε διαβασμένοι την αναμέτρηση.

1. Ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης θα κάνει ο νέος τεχνικός Κώστας Ανυφαντάκης, που ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ το απόγευμα της Τρίτης, με βοηθούς τους Κώστα Μιχαηλίδη και Κώστα Προδρομίτη.

2. Η Ξάνθη έχει χάσει σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της πρωτιάς που για πολλούς έχει κριθεί, αφού έχει μείνει 13 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Βέροια, ωστόσο όσο υπάρχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες το τρίποντο χρειάζεται για τη συνέχεια.

3. Ο ΑΟΞ είναι στην 4η θέση με 35 βαθμούς, πίσω από την Βέροια που έχει 48, την ΑΕΛ που έχει 45 και την Αναγέννηση Καρδίτσας με 37 και ένα παιχνίδι λιγότερο. Η Νίκη Βόλου είναι 5η θέση με 31 βαθμούς, έχοντας όμως ένα παιχνίδι παραπάνω από την Ξάνθη.

4. Η Ξάνθη προέρχεται από ένα κάκιστο σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς τρίποντο, με τις ισοπαλίες με Θεσπρωτό, Καβάλα και Αλμωπό και την ήττα από τον Ηρακλή. Η τελευταία νίκη ήταν κόντρα στον Πιερικό με 3-0 στο Xanthi FC Arena.

5. Από την άλλη η Νίκη Βόλου είναι σε σχετικά καλή φόρμα, έχοντας 2 νίκες με Πιερικό και Απόλλωνα Πόντου και 1 ισοπαλία με Αναγέννηση Καρδίτσας στα τελευταία τρία παιχνίδια. Τελευταία ήττα ήταν από τη Βέροια με 1-0.

6. Μετά τις αναμετρήσεις με Καβάλα και Αλμωπό Αριδαίας που δεν είχε δημοσιευθεί η αποστολή, η Ξάνθη την ανακοίνωσε λίγα λεπτά πριν την επισημοποίηση του Κώστα Ανυφαντάκη, έχοντας σημαντικές επιστροφές αλλά και απουσίες. Αναλυτικά, η 20μελής αποστολή.

7. Από την άλλη, με 21 παίκτες έχει ταξιδέψει στην Ξάνθη η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, έχοντας στις επιλογές του και τον Κομοτηναίο μέχρι πρότινος παίκτη της Αλεξανδρούπολης, Νάση Στοΐνοβιτς. Η αποστολή της Νίκης Βόλου.

8. Η Ξάνθη θέλει να κάνει το 3/3 κόντρα στις ομάδες του Βόλου, αφού στον πρώτο γύρο επικράτησε με 0-1 της Νίκης εκτός και με 2-0 του Ολυμπιακού Βόλου εντός. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα που αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν αγωνιστική δράση την Τετάρτη.

9. Η Ξάνθη μετράει τρεις νίκες στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις με τη Νίκη Βόλου, με 2-0 και 1-0 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος αντίστοιχα το 2014 και 0-1 τη φετινή σεζόν για τον α’ γύρο με την κεφαλιά του Τάσου Παπάζογλου.

10. Απόλυτο φαβορί σύμφωνα με τους μπούκερς η Ξάνθη, με τον άσο να δίνεται στο 1.57, την ισοπαλία στο 3.40, ενώ τη νίκη των φιλοξενούμενων στο 6.60.

11. Ο Δημήτρης Μαλούτας από την Ημαθία ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση, με βοηθούς τους Καραγκιοζόπουλο και Χριστοδούλου επίσης από την ΕΠΣ Ημαθίας.