Γ’ Εθνική: Έσπασε το αήττητο του Αγροτικού Αστέρα και ελπίζει στη σωτηρία της η Αλεξανδρούπολη με δήμιο τον Χριστοφορίδη

Μεγάλη και σημαντική νίκη πέτυχε η Αλεξανδρούπολη το μεσημέρι της Τετάρτηςστο Φώτης Κοσμάς, κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα με 1-0.

Ο Χριστοφορίδης ήταν ο «χρυσός» σκόρερ των Αλεξανδρουπολιτών, που έσπασαν το αήττητο του Αστέρα (ήταν η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που διατηρούσε το αήττητο σε όλες τις εθνικές κατηγορίες μετά και την ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη την περασμένη Κυριακή).

Η ομάδα του Έβρου ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Γκαϊδατζής στο 7ο λεπτό γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι αλλά δε βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να τη σπρώξει στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Καρακασίδης έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 27ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμη ευκαιρία με τον Καρακασίδη να δέχεται τη σέντρα του Παπαγεωργίου από τα δεξιά αλλά το πλασέ του πέρασε εκτός εστίας.

Η ομάδα του Μιχάλη Φλώρου ήταν και πάλι αυτή που θα απειλήσει με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Άγγελος Πατσιώρας σέντραρε στην περιοχή, βρηκε τον Γκαϊδατζή αμαρκάριστο, αλλά εκείνος σημάδεψε τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Στο 53ο λεπτό ο Αγροτικός έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Ζουλούμης αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή. Η Αλεξανδρούπολη πίεσε για να βάλει το πολυπόθητο γκολ εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα και το πέτυχε στο 70ο λεπτό.

Σε εκείνη τη φάση ο Ρουμπιές από αριστερά πέρασε τον αντίπαλό του, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου είναι ο Χριστοφορίδης και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, με τον Αγροτικό Αστέρα να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 85ο λεπτό με τον Κατσιάκη που σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Μπινόπουλου.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Αλεξανδρούπολη να παίρνει τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς και πλέον ελπίζει σε παραμονή στην Γ’ Εθνική κατηγορία, καθώς είναι μόλις έναν βαθμό κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Την Κυριακή η Αλεξανδρούπολη αγωνίζεται στην έδρα της ουραγου Αναγέννησης Πλαγιάς και ελπίζει στη νίκη-βάλσαμο. Από την πλευρά του, παρατάθηκε για μερικές ημέρες η (και μαθηματικά) στέψη του Αγρορικού Αστέρα ως πρωταθλητή, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την Κυριακή απέναντι στον Αρη Αβατου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Μιχάλης Φλώρος): Μπινόπουλος, Παπαγεωργίου, Δορουγιδένης, Μπαρμπαγιάννης, Γκαϊδατζής (78’ Τσιτσεκίδης), Πατσιώρας Αγγ. (74’ Τσιεγγελίδης), Πατσιώρας Κων., Αμπραχαμιάν (62’ Χριστοφορίδης), Καρακασίδης, Μαντζίρης (78’ Παγωνίδης), Ρουμπιές.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γαλτσίδης Κωνσταντίνος): Στρατηλάτης, Καλλίδης, Ζουλούμης, Νικολαΐδης, Ψάλτης, Παπακωνσταντίνου, Ευθυμιάδης, Ζαφειρίδης, Μπουλγκουρίδης, Μελισσόπουλος, Καθάριος.