Πήρε πίσω ο ΠΑΣ Γιάννινα τους βαθμούς – «Η Επιτροπή Αθωώσεων της ΕΠΟ εξευτέλισε την ΕΕΑ για την μεταβίβαση σε συνεταίρο του ιδιοκτήτη της Ξάνθης» σχολιάζει ο Κούγιας

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε, λόγω παραγραφής του αδικήματος, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον απάλλαξε από την κατηγορία της παράνομης μεταβίβασης μετοχών την οποία είχε διαπιστώσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Super League, επιβάλλοντάς του αφαίρεση πέντε βαθμών από το πρωτάθλημα.

Με την απόφαση αυτή ο ΠΑΣ Γιάννινα παίρνει τους πέντε βαθμούς και τερματίζει εκείνος στην 6η θέση και θα μπει αύριο στην κλήρωση για τα πλέι οφ, ενώ ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ.

H ανακοίνωση της απόφασης: 

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
Δέχθηκε την από 27.2.2022 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 5604/28.2.2022 κρινόμενη έφεση των 1) ΠΑΕ ΠΑΣ Γάννινα 1966 και 2) Γεωργίου Χριστοβασίλη του Ιωάννη και εξαφάνισε την υπ ’αριθμ. 66/25.2.2022 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 Ελλάδος. Αποφάνθηκε ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 και ο Γεώργιος Χριστοβασίλης δεν κρίνονται πειθαρχικώς ελεγκτέοι ως υπαίτοι της παραβάσεως των διατάξεων των άρθρων 69 παρ.1, 12 και 69Α παρ.1 και 2 του ν.2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 4.2.2022 Έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λόγω παραγραφής.

Εντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια σε αυτήν την απόφαση, βαφτίζοντας την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ως… Αθωώσεων. Οπως τονίζει, αν και η ΑΕΛ έκανε την καταγγελία δεν κλήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων για να την υποστηρίξει.

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Εφέσεων κατευετέλισε την ΕΕΑ και τους καθηγητές που την απαρτίζουν αλλά και τον πρόεδρο Πρωτοδικών που απαρτίζει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της SL1. «Αποφάσισε ότι η μεταβίβαση του 51% των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα με συμβολαιογραφικά έγγραφα στον Γιάννη Αυδή τον συνέταιρο του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη (…) χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν έγινε ποτέ και μάλλον τα συμβόλαια δεν αφορούσαν την μεταβίβαση, αλλά της Ρεάλ Μαδρίτης», σχολιάζει δηκτικά ο Κούγιας.

Η ανακοινωση Κούγια όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΕΛ έχει ως εξής:

Πληροφορηθήκαμε ότι η Επιτροπή Αθωώσεων «Εφέσεων» της Ε.Π.Ο. κατεξευτέλισε την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τους καθηγητές που την απαρτίζουν, αλλά και τον Πρόεδρο Πρωτοδικών που απαρτίζει το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League 1 και αποφάσισε ότι η μεταβίβαση του 51% των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα με συμβολαιογραφικά έγγραφα στον Γιάννη Αυδή τον συνέταιρο του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη που λίγες μέρες πριν είχε πουλήσει το ακίνητο του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη, την 27/2/2015, χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν έγινε ποτέ και μάλλον τα συμβόλαια δεν αφορούσαν την μεταβίβαση, αλλά της Ρεάλ Μαδρίτης και έτσι επέστρεψε τους 5 βαθμούς που χαριστικά, αντί του υποβιβασμού, είχαν αφαιρεθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα και του επέστρεψαν τους 5 βαθμούς.

Μετά από αυτή την εξέλιξη από την χαρά τους ο Νόμπλιας και ο Μπούσης ψήνουν αρνιά και αύριο στην κλήρωση των play of fαντί του Χριστοβασίλη θα εμφανιστεί ο Πουρσανίδης μαζί με τον Γεραπετρίτη.

Όλοι εμείς στην ΑΕΛ βλέπουμε βουλευτικές εκλογές τον Μάιο.

Στην Επιτροπή Εφέσεων ενώ εξετάστηκε όχι η επιβολή ποινής, αλλά και η ουσία της υποθέσεως κατά παγκόσμια πρωτοτυπία δεν κλητεύθηκε ποτέ η ΑΕΛ αν και ήταν η καταγγέλουσα.

Είμαστε περίεργοι να μάθουμε πως η Επιτροπή «Αθωώσεων» της Ε.Π.Ο. έκανε «γαργάρα» τα συμβόλαια μεταβιβάσεως του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αλλά είναι τυχεροί γιατί αυτή την στιγμή δεν έχουμε άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού αγωνιζόμαστε στην Super League 2 και η υπόθεση εξετάστηκε μετά από ένα χρόνο.