Καταγγελία Κούγια για σύλληψη στη Βέροια για 100 κιλά κοκαΐνης συνεταίρου πρώην χορηγών και δήθεν μελλοντικών αγοραστών της Ξάνθης

Σε καταγγελίες για μια υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και άμεση σχέση της με το ποδόσφαιρο προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας με σειρά ανακοινώσεών του από την ιστοσελίδα της ΑΕΛ.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Λάρισας παραμονές του ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΛ και Βέροια υποστήριξε ότι συνέταιρος των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Βέροια αδερφών Μπίκα έχει συλληφθεί με την κατηγορία της εμπορίας 100 κιλών κοκαΐνης μαζί με άλλα επτά άτομα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Στις ανακοινώσεις προστίθεται ότι οι αδερφοί Μπίκα, που ως γνωστόν ήταν οι βασικοί χορηγοί της ΠΑΕ Ξάνθη την τελευταία της σεζόν στην Super League 1 πριν τον υποβιβασμό, «εμφανίζονταν και ως μελλοντικοί αγοραστές της ΠΑΕ Ξάνθη». Αξίζει να τονιστεί ξανά ότι οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή του ντέρμπι κορυφής Βέροια – ΑΕΛ το μεσημέρι της Τετάρτης, με τις δυο ομάδες να απέχουν μεταξύ τους μόλις τρεις βαθμούς.

Η ανακοίνωση που αναρτηθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας έχει ως εξής:

Όπως είναι γνωστό από προηγούμενη ανακοίνωση μας κρατείται στο μέγαρο ασφαλείας Θεσσαλονίκης ο συνεταίρος κατά 50% των αδελφών Μπίκα, ιδιοκτητών της ΠΑΕ Βέροια, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με 7 ακόμη πρόσωπα που κρατούνται επίσης, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση της οποίας αρχηγός ήταν ο συνέταιρος των αδελφών Μπίκα ονόματι Νέγκας και η οποία εγκληματική οργάνωση κατ’ επάγγελμα εισήγαγε από το Ecuador κοκαΐνη με τελευταία εισαγωγή 100 κιλά και 700 γραμμάρια αξίας μεγαλύτερη από 10.000.000€.

Ενώ η είδηση είναι συγκλονιστική και έχει άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο, αφού εκτός της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Βέροια, οι εταιρείες των Νέγκα-Μπίκα διαφημίζονταν με μεγάλες χορηγίες και σε πολύ μεγάλη ΠΑΕ και ενώ οι αδελφοί Μπίκα εμφανίζονταν και μελλοντικοί αγοραστές της ΠΑΕ Ξάνθη, έχει εξαφανισθεί από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακόμη ψάχνουμε τους Θωμαίδη – Τριανταφυλλόπουλο που όταν πρόκειται για καμία πειθαρχική τιμωρία του κ. Κούγια με κάποιο πρόστιμο την κάνουν πρώτη είδηση και τώρα που πρόκειται για κακουργήματα που τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη, μάλλον έχουν βαρυστομαχιάσει από τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά και το έχουν ρίξει στον ύπνο.

Οι κατηγορούμενοι που με επικεφαλής τον Νέγκα είναι όλοι συνεργάτες – υπάλληλοι των αδελφών Μπίκα στις εταιρείες NBMGκαι ΝΒΜ απολογούνται αύριο στον Ειδικό Ανακριτή Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και η είδηση δεν υπάρχει πουθενά.

Δημοσιοποιείται ψευδώς ότι δήθεν τα ναρκωτικά και οι συλληφθέντες ήταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα ναρκωτικά ήταν και όλοι οι κατηγορούμενοι που ήταν εκεί συνελήφθησαν με επικεφαλής τον Νέγκα στο αποξηραντήριο – εγκαταστάσεις των ως άνω εταιρειών στην Βέροια.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί την φωτογραφία των συνεταίρων Νέγκα – Μπίκα που έχουν στην μέση τον αείμνηστο πρόεδρο του επιμελητηρίου Αθηνών κ. Μίχαλο από την πανηγυρική εμφάνιση των εταιρειών τους στο προσκήνιο εμπορίας μπανανών και ειδικών φρούτων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αδελφοί Μπίκα είναι κρεοπώλες και ασχολούνται χρόνια με το εμπόριο κρεάτων και εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανένα επιχειρηματικό λόγο ασχολήθηκαν με το εμπόριο μπανανών, το οποίο δεν έχει κανένα κέρδος για τους εισαγωγείς και τους εμπόρους και οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι παραγωγοί.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για το συγκεκριμένο θέμα είχε γίνει το Σάββατο, σε αυτήν δεν υπάρχαν ευθείας αναφορές στην Ξάνθη και είχε ως εξής:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ όπως είναι γνωστό κατ’ επανάληψη έχει κάνει ανακοινώσεις για την διαιτητική εύνοια της Βέροιας, η οποία έχει κερδίσει 7 ανύπαρκτα πέναλτι με τελευταίο αυτό που κέρδισε στην Καρδίτσα την προηγούμενη Τετάρτη στο β’ ημίχρονο και με το οποίο προηγήθηκε, πριν δεχθεί 5 γκολ και επίσης οι βοηθοί διαιτητών λόγω της ελλείψεως VAR στην Super League 2 δεν έχουν υποδείξει 5 τουλάχιστον καταφανέστατα οφσάιντ τα οποία κατέληξαν σε γκολ και έδωσαν στην Βέροια 5 ισάριθμες νίκες με τελευταίο αυτό απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας και εξ’ αιτίας αυτών των διαιτητικών λαθών βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η πραγματική της θέση χωρίς την διαιτητική εύνοια θα έπρεπε να είναι στο μέσον της βαθμολογίας.

Μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα η ιδιοκτησία μας, οι προπονητές μας, οι ποδοσφαιριστές μας και οι οπαδοί μας δεν είχαμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε σε τι οφειλόταν αυτή η εύνοια και υποπτευόμασταν ότι οφείλονταν σε διοικητική βοήθεια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού οι ιδιοκτήτες της Βέροιας διαφημίζονταν με μεγάλες χορηγίες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους αδελφούς Μπίκα θεωρούσαμε αξιόπιστους επιχειρηματίες, αλλά μετά την σύλληψη του συνεταίρου τους κατά 50% στη εταιρεία, Ν (από το επίθετο Νέγκας), Β (από το επίθετο Μπίκας), Μ (από το επίθετο Μίχαλος), Νέγκας συνελήφθη από την Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης η οποία εισήγαγε από το Ecuador 100 κιλά κοκαΐνης αξίας 10.000.000€, αντιληφθήκαμε ότι πλέον έχουμε ανταγωνιστές οι οποίοι είναι συνεταίροι με μεγαλέμπορους ναρκωτικών και ικανοί για όλα προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο ιδιοκτήτης μας κ. Αλέξης Κούγιας μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την Επιτροπή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και τον επικεφαλής της Επίλεκτο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη να διενεργήσουν αυτεπάγγελτους ελέγχους σε όλες τις εταιρίες και τις δραστηριότητες του Νέγκα και των αδελφών Μπίκα, γιατί είναι αδιανόητο και αδύνατο να εγκαταλειφτεί η ομάδα μας, όσο και οι άλλες ανταγωνίστριες της Βέροιας, έρμαια ανθρώπων οι οποίοι προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους δεν διστάζουν να διαπράξουν εγκλήματα που τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.

Μας κάνει εντύπωση πως εκτός ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και ενός block, καμία αθλητική εφημερίδα, κανένας αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός και κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν έχουν αναδείξει την συγκλονιστική αυτή είδηση που έχει άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο και για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε αυτή την ανακοίνωση – καταγγελία.

Περιμένουμε και την αντίδραση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, η οποία αυτή την στιγμή είναι ανύπαρκτη.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί ως ιδιοκτήτες ιστορικών ποδοσφαιρικών ομάδων πρόσωπα που ουδεμία σχέση είχαν με το ποδόσφαιρο από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ξεπλένουν εκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος και είναι αδύνατον ένας υγιής ιδιοκτήτης με νόμιμο επάγγελμα να τους ανταγωνισθεί και για αυτό ιστορικές ομάδες σαν την ΑΕΛ για να ανταποκριθούν έρχονται δυστυχώς σε όλο και δυσκολότερη οικονομική θέση, αντιμετωπίζουν προσφυγές και οικονομικά προβλήματα, ενώ ποδοσφαιρικές ομάδες κομήτες με κομήτες ιδιοκτήτες εμφανίζονται παντοδύναμες οικονομικά, αφού έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν πακτωλό εκατομμυρίων τα οποία εξασφαλίζουν ακόμη και από εμπόριο ναρκωτικών.

Επιτέλους να αφυπνιστούν όλοι γιατί αυτό γίνεται σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Από την πλευρά της ΠΑΕ Βέροια ή των ιδιοκτητών της, αδερφών Μπίκα, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση στα όσα αναφέρει στις ανακοινώσεις του ο ιδιοκτήτης της ΑΕλ Αλέξης Κούγιας.