Έδιωξαν από την Αλεξανδρούπολη τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και τον πήγαν στην… Αθήνα

Στην Αθήνα θα φιλοξενηθει τον Μάιο ο τελικός της σειράς των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, η οποία τα προηγούμενα χρονια (μέχρι και την έλευση της πανδημίας) είχε σταθερά στάση στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτό ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου FINA, στις οποίας το πρόγραμμα δεν υπάρχει πλέον η Αλεξανδρούπολη αλλά η Αθήνα (προφανώς το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ).

Η σειρά φέτος, λόγω αφενός της πανδημίας και αφετέρου του πολέμου, θα διεξαχθεί σε συνολικά τέσσερις αγωνες, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Η σειρά θα ξεκινήσει με virtual event που θα συνδιοργανώσουν ΗΠΑ και Καναδάς στις 19 και 20 Μαρτίου.

Ακολούθως η σειρά θα μεταφερθεί στο Παρίσι 1-3 Απριλίου και στις 7-8 Μαΐπυ θα διεξαχθεί πάλι virtual ο αγωνας στην Αυστραλία. Ο τελικός της Αθήνας προγραμματίζεται για το τριήμερο 20-22 Μαΐου.

Θα υπάρχει έπαθλο 257.000 δολαρίων για τους αγωνες της σειράς και 310.000 δολαρίων για τον τελικό της Αθήνας. Ωστόσο η είδηση είναι ότι ναι μεν η Ελλάδα παραμένει στον χάρτη έστω και του περιορισμένου αριθμού των αγώνων, ωστόσο η διοργάνωση του ελληνικού Fina Series φεύγει από την Αλεξανδρούπολη και πάει στην Αθήνα.