350 μηχανήματα καθαρισμού αέρα αξίας 200.000 ευρώ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Μηχανήματα καθαρισμού αέρα για όλες τις αίθουσες διδασκαλίας προμηθεύτηκε κι εγκαθιστά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με χρηματοδότηση 200.000€ από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο ανάδοχος του έργου εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου κι η προμήθεια και τοποθέτηση αναμένεται αυτό το διάστημα.

Την είδηση έκανε γνωστή στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο αντιπρύτανης Οικονομικών Φώτης Μάρης, ευχαριστώντας την ΠΑΜΘ για την ανταπόκριση. Η κάλυψη αφορά «100% τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και τις αίθουσες συνεδριάσεων» είπε, ενώ πρόσθεσε πως τα μηχανήματα θα φανούν χρήσιμα όχι μόνο στην περίοδο του κορωνοϊού, αλλά και μετά.

Την ίδια ώρα πάντως, ο έλεγχος των πιστοποιητικών (εμβολιασμού, νόσησης, τεστ) γίνεται πιο δύσκολος για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Η κρατική χρηματοδότηση ύψους 173.000€ επαρκούσε μέχρι τα Χριστούγεννα, για τους εργαζομένους που επωμίστηκαν αυτή τη δουλειά, ενώ το ΔΠΘ φτάνοντας με ίδιους πόρους το κονδύλι στα 215.000€ εξασφάλισε συνέχεια των ελέγχων μέχρι 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη.

Αυτό το διάστημα οι έλεγχοι γίνονται από τους φύλακες (της εταιρίας φύλαξης) και εργαζομένους του Πανεπιστημίου, κι αυτό το μοντέλο θα συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα.

Πάντως, τα ποσοστά εμβολιασμένων στις τάξεις του Δημοκρίτειου είναι ιδιαίτερα υψηλά. Σύμφωνα με τον Φώτη Μάρη έχουν ως εξής: 95% σε καθηγητής και προσωπικό, >90% στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, >80% στους προπτυχιακούς φοιτητές. «Έχουν επιτευχθεί οι στόχοι», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: https://www.xronos.gr/