Ούτε η Φενέρ του Πέλκα κατάφερε να νικήσει τους Σιώπη και Μπακασέτα! Αγκάλιασε ακόμα πιο σφιχτά τον τίτλο η Τραμπζονσπορ

Φενέρμπαχτσε και Τραμπζονσπόρ έμειναν στο 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής στην Τουρκία, παρ’ ότι τα «κίτρινα καναρίνια» έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 18ο λεπτό λόγω αποβολής του Καχβετσί.

Η Φενέρμπαχτε είχε αρκετά καλό πρόσωπο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε απο νωρίς, παίζοντας στα ίσια την Τραμπζονσπόρ. Η ομάδα του Αβτσί ήταν εκείνη που προηγήθηκε με το γκολ του Ενουακουέμε στο 22ο λεπτό, με την Φενέρ του Καρτάλ να ισοφαρίζει με τον Ζάιτς στο 71ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Πέλκας αγωνίστηκε ως αλλαγή για την Φενέρμπαχτσε, αφού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας την θέση του Ρόσι στο 66′ ενώ ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης και ο Τάσος Μπακασέτας ξεκίνησαν βασικοί και αντικαταστάθηκαν από τους Κουάσι και Κοϊτά στο 87ο και 88ο λεπτό αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπακασέτας στο 74ο λεπτό και ενώ πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ, ενώ πλησίαζε προς το σημαιάκι, δέχθηκε αντικείμενα από την εξέδρα κι ένα απ’ αυτά τον βρήκε στο κεφάλι και σωριάστηκε στο έδαφος. Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σηκώθηκε και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Το νικηφόρο σερί των επτά αγώνων έληξε για την Τράμπζονσπορ, αλλά η ομάδα της Τραπεζούντας εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα από το θεαματικό +15 και μόνο με «αυτοκτονία» θα χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Αφού δεν έχασε ούτε στην έδρα της Φενέρ, Σιώπης και Μπακασέτας αγκάλιασαν ακόμα πιο σφιχτά τον τίτλο.