Ανοιχτή επιστολή στον Μπιλ Πάπας από τον Γιάννη Μπόσβελη: «Έκανες μια τρύπα στο νερό, τί πρέπει να κάνεις για να μην μείνεις μόνο σου»

Ο Γιάννης Μπόσβελης είναι από τους πιο γνωστούς επώνυμους φίλους του ΑΟΞ. Από τα παλιά ιστορικά μέλη των XanthiFans, ο μέχρι πέρυσι γενικός αρχηγός του Αρη Αβατου δεν αποφασίζει για πρώτη φορά να εκφραστεί δημόσια, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά.

Το είχε πράξει εγκαιρα και πέρυσι. Το έκανε και φέτος. Το κάνει και απόψε, μετά το νέο στραβοπάτημα με τον Αλμωπό Αριδαίας. Αυτή τη φορά ο Γιάννης Μπόσβελης δημοσιοποιεί μια μακροσκελη ανοιχτή επιστολή του στον Μπιλ Πάπας. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ BILL PAPPAS.
Πισογυρίσματα και ποδοσφαιρική ανυπαρξία.
Μην τον είδατε τον Παναή.;
Η πρόσληψη του Κου Ανυφαντάκη, στον πάγκο της ομάδος μας δεν θα μπορούσε να είναι ακόμη ένα πισογύρισμα, για την ομάδα μας, και να μας δείχνουν συνεχώς ότι οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα είναι πολλοί λίγοι, γιαυτό το σωματείο, βάση της ιστορίας που έχει γράψει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της η ομάδα μας
Τον πήρατε πραγματικά για να ετοιμάσει την ομάδα για την νέα χρονιά ή να φύγει το καλοκαίρι και να έρθει άλλος ένας;
Δεν έχω κάτι με τον νέο προπονητή της ομάδος μας αλλά η πορεία που έχει διαγράψει μέχρι τώρα στην ιστορία του είναι πολύ μικρή για να κοουτσάρει μία ομάδα όπως είναι ο Α.Ο.Ξ.
Σαν άνθρωπος που τον έχω γνωρίσει όταν ήταν προπονητής στην γειτονική ομάδα του Α.Ο.Κ. είναι μετρημένος και λιτός στα έργα του, και στα λόγια του, και σέβεται τον αντίπαλο. Δουλεύει τους νεαρούς παίκτες αλλά πιστεύω μέχρι εκεί.
Η φετινή χρονιά για μένα, είχε τελειώσει, το είχα γράψει εξάλλου μετά την ήττα από την Βέροια, που είχα χαρακτηρίσει το παιχνίδι, τελικό για μας. Θα μου πείτε ότι είχα γράψει και ότι η ομάδα θα έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρυσι. ΝΑΙ. Το έγραψα, αλλά βασίστηκα στην πρόσληψη ενός νέου προπονητή με το ταπεραμέντο της Λατινικής Αμερικής αφού στην Πορτογαλία οι Βραζιλιάνοι και Λατίνοι πάνε και έρχονται,ο οποίος είχε δουλέψει σε club του εξωτερικού, δίπλα σε προπονητές ονόματα και είχε μέλλον μπροστά του. Η ομάδα ας μην ξεχνάμε με αυτούς τους παίκτες στο παιχνίδι που έκανε με τον Ιωνικό για το Κύπελλο Ελλάδος,ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έκανε μέχρι τώρα δεδομένου και την δυναμικότητα του αντιπάλου. Έφερε μια ισοπαλία με τον Πιερικό και του πήραν το κεφάλι.
Δεν πιστεύω ακόμη και σήμερα ότι αυτή ήταν η πραγματική αιτία που διώχθηκε ο Κος Μονρόι. Η αλήθεια για μένα κρύβεται στο τρίο μεταξύ Τεχνικού Διευθυντή-Γενικού Αρχηγού-Παικτών. Όπως ακριβώς και πέρυσι που όλοι λέμε ότι γινόταν πάρτι με τα συμβόλαια,καθώς και με τους ποιοί θα έρθουν. Τα ίδια γίνονται και φέτος από αυτά που βλέπουμε. Βέβαια σε πολύ χαμηλότερα ποσά τα συμβόλαια αλλά το ίδιο κλίμα στα αποδυτήρια.
Είχα γράψει από πέρυσι ακόμη ότι πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού τον μεγαλομέτοχο γιατί αν δεν ήταν αυτός να πάρει την ομάδα, η ομάδα σήμερα δεν θα υπήρχε ούτε έτσι όπως είμαστε, ούτε καν στον χάρτη λόγω των οικονομικών δεδομένων. Αλλά ο άνθρωπος δεν βλέπει, δεν μαθαίνει, δεν θέλει, δεν ξέρω τι να πώ. Μπορώ να πω όμως ότι ο κόσμος της ομάδος είναι απογοητευμένος, και από την εικόνα της ομάδος και του ιδιοκτήτη ο οποίος εμπιστεύθηκε και εμπιστεύεται ανθρώπους ποδοσφαιρικά πολύ λίγους για την ομάδα μας. Πειράματα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται δυστυχώς. Η μπάλα αγαπητέ Bill είναι στρόγγυλη.
Εγώ θα πώ ξανά μερικά πράγματα, και δεν θα ξανά ασχοληθώ με την ομάδα τουλάχιστον δημόσια λέγοντας τις απόψεις μου.
Για να φτιάξεις ομάδα θέλεις πρώτα Διοίκηση. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο θα είναι κοντά στον κόσμο της ομάδος και θα παρακολουθούν τα πάντα μέσα σε αυτήν χωρίς να αφήνουν να πέσει τίποτε κάτω από το χαλάκι. Προτάσεις και ιδέες οι όποιες έχουν να κάνουν με το μέλλον της ομάδος, θα εισακούονται, και αφού συζητηθούν θα πέρνονται αποφάσεις. Γραφείο Τύπου και ενημέρωσης να λειτουργήσει άμεσα γιατί είναι ο μόνος συνδετικός τρόπος να βγαίνεις και να ενημερώνεις για τα πάντα τον κόσμο της ομάδος όπως και τον τύπο. Αυτό θα μιλάει σε όλους και κανείς άλλος.
Αποδυτήρια και τεχνικοί διευθυντές θα πρέπει να ελέγχονται από τους υπεύθυνους και με την πρώτη ιστορία, θα παίρνεις Πρόεδρε κεφάλια, για να μην σηκώνονται τα πόδια να χτυπάνε το κεφάλι. Μην ξεχνάς ότι εσύ τους πληρώνεις. Κλείδωμα τα στεγανά τους και δεν βγαίνει τίποτε προς τα έξω από κανέναν. Είτε αυτός είναι Διοίκηση, είτε προπονητής,είτε ποδοσφαιριστής, είτε αυτός που τραβάει γραμμές. Το τι γίνεται στο σπίτι σου το ξέρει όλος ο κόσμος;;;
Η Διοίκηση θα πρέπει να βρεί τους τρόπους να εξασφαλίσει την προστασία της ομάδος σε γενικά πλαίσια, είτε αυτοί είναι τα γεράκια που ορμούν πάνω της, είτε ο χώρος της διαιτησίας που ενδεχομένως να κυνηγάει την ομάδα μας. Επομένως μεγάλο βάρος στην προστασία της όπως κάνουμε και με το σπίτι μας.
Πρόσληψη ενός προπονητή, αντάξιου για την ομάδα μας, και πες του να φτιάξει ομάδα.Μια ομάδα η οποία θα παίρνει στο γήπεδο μόνη της και όλα τα παραπάνω. Αλλά δως του χρόνο να δουλέψει. Ο προπονητής εμπνέει στους ποδοσφαιριστές, τυγχάνει της εμπιστοσύνης και σεβασμό αυτών, αλλά και δέος όταν έχει την πλήρη προστασία της Διοίκησης. Όχι άμεση επιστροφή στην Α’ Εθνική όπως να’ναι και ότι να’ναι.
2 χρόνια και δεν κάναμε τίποτε. Πάλι από την αρχή θα ξεκινήσεις. Ούτε κορμό απέκτησες την διετία που διοικείς, ούτε στον Διοικητικό τομέα, ούτε στον αγωνιστικό. Κοινώς ποδοσφαιρικά έκανες μια τρύπα στον γυαλό.
Αν θέλεις πραγματικά να βγάλεις την ομάδα σκέψου τα και πράξε όπως νομίζεις.
Μην βάζεις άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα. Και το ανάστημα έχεις ,πιστεύω και την δύναμη, να το κάνεις μόνος σου. Όσο πιο πολλοί λαλούν αργεί να ξημερώσει. Θέληση σου λείπει.
Εγώ δεν θα σου πώ, ποιούς να πάρεις στην ομάδα .Τριάντα χρόνια όμως από την ομάδα έχουν περάσει άνθρωποι που την αγάπησαν και την αγαπούν και θα έδιναν και την ψυχή τους για να πάει πάλι ψηλά. Ρώτα, ψάξε και είμαι σίγουρος ότι θα τους βρείς.
Και ο κόσμος θα ναι δίπλα σου, να το θυμάσαι, και θα έρχεται μόνος του να βλέπει την ΑΟΞΑΡΑ ΜΑΣ γιατί θα είναι η ομάδα του, και όχι μια ομάδα που ανήκει εδώ,αλλά διοικητικά, είναι και γω δεν ξέρω που.
Αλλιώς θα είσαι γήπεδο μόνος σου.
Ένας απλός φίλαθλος του Α.Ο.Ξ.